En bevæpnet politimann med skuddsikker vest og hjelm i Frognerveien der en mann bevæpnet med gassvåpem ble pågrepet.
En bevæpnet politimann med skuddsikker vest og hjelm i Frognerveien der en mann bevæpnet med gassvåpem ble pågrepet. Foto: Frank Evensen

Mann pekte våpen mot gjester – væpnet politi stormet utested

En mann i 40-årene ble pågrepet på utestedet «Champagneria» natt til onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved midnatt fikk politiet flere telefoner fra gjester som befant seg på utestedet «Champagneria» på Frogner i Oslo. De fortalte at det satt en mann ved et bord og at han hadde et våpen.

– Flere mente også at de hadde blitt pekt på med våpenet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Line Skott.

Stormet stedet

Da politiet kom frem var utestedet så godt som tømt for gjester. De hadde blitt evakuert ut en bakdør, men betjeningen befant seg fremdeles inne. De hadde hele tiden telefonkontakt med politiet.

– Etter hvert var vi ganske sikre på at det kun var gjerningsmannen som befant seg inne og da aksjonerte vi. En mann i 40-årene ble pågrepet uten dramatikk, forteller Skott.

Store politistyrker ble sendt til utestedet på Frogner da gjester hadde observert en mann med pistol. (Foto: Frank Evensen)
Store politistyrker ble sendt til utestedet på Frogner da gjester hadde observert en mann med pistol. (Foto: Frank Evensen)

Det var tungt bevæpnet politi som tok seg inn. Etter pågripelsen fortsatte de å søke gjennom lokalet av frykt for at noen kunne være skadet, men det var det ikke.

– Truende situasjon

Patruljene på stedet opplyser at gjerningsmannen var i besittelse av et gassvåpen.

– Både politiet og gjestene har oppfattet dette som et funksjonelt våpen, og det var god grunn til å oppleve dette som en truende situasjon. Vi tar denne typen oppdrag svært alvorlig, sier Skott.

Et større område i Frognerveien ble sperret av i forbindelse med aksjonen. Den pågrepne mannen i 40-årene er lite kjent av politiet fra tidligere. Han blir avhørt onsdag morgen.

I samme tidsrom som hendelsen på Frogner ble fire menn pågrepet etter et slagsmål ved Olafiagangen på Grønland i Oslo. De fire var også i besittelse av litt narkotika.