Håpet om avansement i CHL lever etter borteseier

Svenske Victor Svensson ble matchvinner da Storhamar slo tsjekkiske Ocelari Trinec 3-2 tirsdag.

SIKRET SEIEREN: Victor Svensson (til høyre) etter assist av Patrick Thoresen. Foto: Fredrik Hagen.

Bortsett fra en litt tung midtperiode leverte Storhamar en sterk bortekamp.

Nå står de med seks poeng etter fem kamper i CHLs gruppe E, og håpet om å avansere fra gruppespillet lever fortsatt.

Da må Storhamar vinne i fulltid hjemme mot Trinec, mens Tappara Tampere må gjøre det samme bort mot Djurgärden.

Tidlig i første periode ga Robin Dahlstrøm gjestene fra Hamar en flott start på kampen. Victor Svensson gravde pucken fram fra rundvantet og fant Dahlstrøm foran mål.

Hjemmelaget presset hardt for å få utligningen, men Oskar Östlund sto glimrende og reddet samtlige tolv skudd i åpningsperioden.

Tsjekkerne ledet

Han måtte derimot kapitulere i starten av midtperioden på Ondej Kovarciks avslutning etter klikk-klakk-hockey fra hjemmelagets side. Med to Storhamar-spillere i utvisningsboksen sendte Tomas Marcinka Trinec opp i 2-1.

Fredrik Söderströms mannskap var gode innledningsvis i tredje periode. Steffen Thoresen hadde en kjempesjanse, men bommet på pucken i avgjørende øyeblikk.

Eirik Salsten gjorde derimot alt riktig da han limte pucken i krysset, og utlignet til 2-2 for de blå og gule fra Hamar.

– Veldig bra periode så langt. Nå går vi for seier, for vi trenger seks poeng, sa Söderström fra boksen under et stopp i spillet.

Vinn eller forsvinn neste uke

I en timeout fire minutter før ordinær tid var ute ba han Östlund forlate buret, og drøyt minutter før slutt ble Victor Svensson matchvinner etter en flott framspilling av Patrick Thoresen.

Dermed lever fortsatt håpet om avansement.

Storhamar åpnet turneringen med å slå finske Tappara etter straffer og tok to poeng. Laget tok også ett poeng mot Djurgården på hjemmebane etter å ha tapt i forlengning. Siden den gang har det blitt to solide bortetap for de samme lagene.

Det tsjekkiske laget gjester Hamar tirsdag neste uke.