Aleesami tilbake etter å ha vært langt nede: – Jeg tenkte «hva faen skjer nå?»

DÅRLIG OMEN: Haitam Aleesami tapte 0-6 for Tyskland forrige gang han var med landslaget. Siden har han hatt det trøblete.
DÅRLIG OMEN: Haitam Aleesami tapte 0-6 for Tyskland forrige gang han var med landslaget. Siden har han hatt det trøblete. Foto: Junge, Heiko
Haitam Aleesamis landslagsfravær har vært alt annet enn frivillig.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er veldig deilig å være tilbake. Det føles veldig, veldig bra.

Smilet går nesten rundt på Haitam Aleesami på landslagets pressetreff tirsdag. Det er ikke vanskelig å tro på det han sier.

Og gleden er lett å forstå. For med landslagsreturen har Aleesami lagt bak seg et skademareritt han aldri har opplevd maken til.

– Jeg har aldri tvilt på om jeg kom tilbake, men på et tidspunkt tenkte jeg: «Hva faen er det som skjer nå?», sier 27-åringen til TV 2.

Venstrebacken har ikke vært i en norsk landslagstropp siden 0-6 for Tyskland i september 2017.

Ikke fordi landslagssjef Lars Lagerbäck ikke ville ha ham med, men fordi han har vært utilgjengelig.

Skademareritt

Det begynte med en skade kort tid etter Tyskland-tapet.

– Jeg fikk en strekkskade i to ulike muskler, og var ute i to måneder. Da røk enkelt og greit oktober-samlingen, og selv om jeg ville dra på den i november, så hadde jeg ikke vært klar til å spille kamp for Palermo ennå, så de sa nei. Det måtte jeg respektere, sier Aleesami.

– Jeg var veldig langt nede da de sa at jeg var ute i pluss/minus to måneder. Jeg har aldri slitt med strekkskader, men dette var en grov strekk og var veldig uheldig siden det skjedde på overtid i en kamp.

Nordmannen fikk treningsforbud i et par uker, og måtte nøye seg med svømming og sykling i enda et par uker før han fikk lov til å jogge igjen.

En tålmodighetsprøve for en mann vant til å spille to fotballkamper i uken.

– Det var helt merkelig for meg, og det ble en utfordring å komme seg tilbake, avslører han.

Positiv nå

Når det begynte å nærme seg landslagssamling i mars kjente han seg endelig «fit» igjen, men...

– Så klarte jeg å skade meg. Jeg kjente meg veldig veltrent, og trente litt ekstra et par dager. Så sa det plutselig pang. Jeg fikk en liten kjenning, men tenkte at det ikke var så alvorlig. Jeg skulle ta et skudd til, men da smalt det i hamstringen.

Treningskampene mot Island og Panama gikk fløyten på grunn av at Palermo spilte opprykkskvalik til Serie A, en kvalik de for øvrig tapte.

I oppkjøringen til en ny sesong i Serie B fikk han seg en smell i kneet, som gjorde at de to første Nations League-kampene gikk fløyten. Denne gangen kom imidlertid ingenting i veien.

– Nå er det vanskelig å være noe annet enn positiv, ler han.

Aleesamis retur kommer også beleilig for landslagssjef Lars Lagerbäck. Med Birger Meling, som har vært et førstevalg på venstrebacken, ute, er det bra å få inn en med 16 landskamper, og som også var med på den tidlige Lagerbäck-æraen.

– Han er en bra spiller, med landslagserfaring. Han har vært med på innføringen i hvordan vi vil spille, om han husker det. Det tror jeg han gjør, sier Lars Lagerbäck.

– Jeg er takknemlig for at han er klar når Birger er skadet.

Kaos-klubb

Lagerbäck har nå vært landslagssjef siden 1. februar 2017.

Siden den gang har Aleesami byttet klubbtrener fem ganger. Siden han kom til klubben i august 2016 har han opplevd åtte trenerbytter, og bare siden november 2015 har ansvaret blitt flyttet 15 ganger til nye hender.

27-åringen forstår at det virker kaotisk på folk.

– De to-tre siste årene har vært en tøff periode i Palermo, sier venstrebacken.

– Det er en veldig stor klubb i Italia. Man har nesten vært i Champions League, og spilt Europa League. Det stilles store krav til trenere og spillere. Tar man ett poeng på tre-fire kamper så har ikke spillere, og kanskje heller ikke treneren gjort en god nok jobb.

Trenerkarusell

Roberto Stellone tok over igjen som trener i september. Stellone var også manager fra april og ledet Sicilia-klubben i den mislykkede playoffen til Serie A.

Da ble han fjernet som trener, men etter en svak start på sesongen tok han over igjen etter sin egen erstatter Bruno Tedino. Tedino var for øvrig mannen Stellone tok over for i utgangspunktet.

Man kan bli forvirret av mindre.

– Det er mentaliteten og kulturen. Det er litt annerledes enn Skandinavia kan man si. Det er en del av gamet der, så det er ikke så kaotisk som det virker. Man blir vant til det.

Stellones andre periode i klubben begynte uansett bra med 1-0-seier over Crotone. Da beholder han i alle fall jobben til etter landslagspausen...

Lik TV 2 Sporten på Facebook