SLITER: Alexander Sørloth får ikke starte i Premier League, men slippes til av Roy Hodgson i ligacupen.
SLITER: Alexander Sørloth får ikke starte i Premier League, men slippes til av Roy Hodgson i ligacupen. Foto: Pedersen, Terje

Dønn ærlig Sørloth: – Det finnes grenser

Alexander Sørloth har havnet langt bak i Crystal Palaces spisskø. Nå begynner det å tære på tålmodigheten for den norske Premier League-spissen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Utenfor banen er det fint. Jeg trives godt i London, men selvfølgelig – jeg etterlyser mer spilletid, sier Sørloth overfor TV 2.

22-åringen har fått starte begge Crystal Palaces ligacupkamper. Der takket han for tilliten med scoring i den første av dem.

I ligaen er det verre.

Han har fortsatt til gode å starte, og har bare fått 81 minutter fordelt på sju innhopp. Den situasjonen er langt fra ideell.

– Det er vanskelig å få til så mye. Det er mer snakk om å være heldig, bare prøve å holde seg i boksen og satse på at ballen detter ned der du er, sukker trønderen.

Han trekker frem én ting som gjør situasjonen ekstra vanskelig: At laget stort sett presser på for scoring de gangene han er blitt byttet inn.

Faktisk er det bare mot Fulham i første serierunde at Sørloth har kommet inn mens laget har ledet kampen.

– Da ligger de fryktelig lavt og har seks-syv spillere i boksen. Da blir det fryktelig trangt, og det er små marginer, forklarer han.

– Jeg er ikke interessert

Gang på gang er Christian Benteke blitt foretrukket, selv om heller ikke han har lyktes foran mål. Da den tidligere Liverpool-spissen pådro seg en kneskade, skulle det endelig være duket for Sørloth.

Istedenfor var det nysigneringen Jordan Ayew som fikk tillit ved siden av lagets største stjerne, Wilfried Zaha.

– Føler du at du er fjerdevalg på topp?

– Det føles ut som det er litt i vakuum. Det gjør jo det. Så finnes det også grenser på hvor tålmodig man skal være. Jeg får bare håpe at jeg får mer spilletid fremover, sier den tidligere Rosenborg- og Bodø/Glimt-spissen.

Mandag spekulerte Steffen Iversen på om Sørloth burde vurdere et utlån dersom situasjonen bedrer seg. Selv ønsker ikke 22-åringen å gi bort for mye om hvor fremtiden ligger.

– Det eneste jeg kan si, er at jeg trenger spilletid. Jeg er ikke så interessert i så sitte på benken over lengre tid, understreker han.

– Hva mener du med over lengre tid?

– Det er så enkelt at det går utover utviklingen. Den stopper jo om en ikke spiller kamper. Du er nødt til å spille kamper for å bli bedre, slår han fast, før han legger til at han mener utviklingen i Crystal Palace ikke har stoppet i og med at han får spille i ligacupen.

Lagerbäck: – Ikke ideelt

Heller ikke på landslaget har det gått på skinner for trønderen. Forrige landslagspause måtte han nøye seg med å spille andreomgangen i Bulgaria.

Landslagssjefen understreker at spilletid alltid vil være en faktor når han tar ut landslagstroppene sine.

– Det er ingen ideell situasjon. Fortsetter det slik i lang tid, hemmer det ham. På langt sikt blir det vanskeligere og vanskeligere for ham å beholde plassen hvis det fortsetter slik. Situasjonen er ikke bra, sier Lars Lagerbäck til et samlet pressekorps.

Det er en oppfatning Sørloth deler.

– Det er ikke til å legge skjul på at man må spille klubbkamper for å være godt rustet til landskamp. Men jeg har hatt to gode kamper i ligacupen, og jeg tror jeg har fått vist at jeg fortsatt er i god form der, mener spissen.