PRINSIPPFAST?: Lars Lagerbäck forteller at han alltid var klar for å «bryte» ett viktig prinsipp etter en overensstemmelse med André Hansen.
PRINSIPPFAST?: Lars Lagerbäck forteller at han alltid var klar for å «bryte» ett viktig prinsipp etter en overensstemmelse med André Hansen. Foto: Berg-rusten, Ole

Prinsippet Lagerbäck var forberedt på å bryte

Lars Lagerbäck har ingen problemer med at André Hansen er hjemmeværende reserve, til tross for at han egentlig har takket nei til landslagsspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge-Slovenia direkte på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag fra klokken 17.30.

Lars Lagerbäck har måttet konstatere mange forfall til landskampene mot Slovenia og Bulgaria i Nations League.

Mandag bekreftet han at tredjekeeper Sten Grytebust hadde trukket seg fra troppen grunnet en skade.

Landslagsledelsen har vært i kontakt med Rosenborg-keeper André Hansen, som har sagt seg villig til å steppe inn på kort varsel dersom det skulle komme ytterligere forfall på målvaktplassen.

Hansen takket egentlig nei til landslagsspill i fjor.

Lagerbäck har tidligere vært svært klar på at han ikke ville trygle spillere til å være med på landslaget, og bedyret at motivasjonen til å prestere måtte komme innenfra. Likevel har han altså sett seg nødt til å ringe André Hansen i Trondheim.

– Går du på akkord med dine egne prinsipper?

– Det er vel et tolkningsspørsmål, svarer Lagerbäck.​

– Vi hadde en overensstemmelse da han gikk. Han sa da at han var klar til å stille opp dersom vi skulle få noen skader. Han stengte ikke døren for alltid, og det har han ikke gjort nå heller. I så fall var det er prinsipp vi var forberedte på å bryte. ​

– Helst skal man ikke være så prinsippfast at man ikke kan løse en slik situasjon.

Lagerbäck bedyret samtidig at han var svært fornøyd med keepersituasjonen.

– Jeg har aldri vært med på å ha fire så gode keepere.

To trente alternativt

To spillere trente alternativt på Åråsen tirsdag. Tarik Elyounoussi måtte forlate banen på grunn av en smell i Allsvenskan i helgen, og kjente fortsatt smerter.

– Han fikk en kjenning og gikk av banen i siste kamp. Han kjenner seg bedre, men de har ikke noen prognose for hvor raskt han kan trene igjen. Vi håper han kan det snart.

Stefan Johansen fikk seg en smell da han kom inn for Fulham i 1-5-tapet mot Arsenal, men ifølge Lagerbäck skal ikke kampen på lørdag være i fare.

– Stefan fikk tydeligvis en smell som han ikke var klar over selv da han kom inn i forrige kamp. Det skal ikke være noe problem, og han sier selv at han kan trene i morgen. Men jeg har ikke rukket å høre hva det medisinske personellet sier etter treningen, sa Lagerbäck på tirsdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.