– Jeg var åtte år da jeg ble mishandlet for første gang

Isabel Raad (24) ble sviktet av sine nærmeste under oppveksten. Som elleveåring tok hun saken i egne hender og gikk drastisk til verks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blogger og tidligere Paradise Hotel-deltaker Isabel Raad føyer seg inn i rekken av influencere som denne høsten gir ut bok.

I stor grad utleverer papirsidene en vanskelig og tøff barndom, som ifølge 24-åringen var mildt sagt jævlig.

– Det var ikke en normal oppvekst. Jeg ble utsatt for mye. Det var vold, rus, mishandling og inn og ut av krisehjem, forteller Raad til God morgen Norge.

Mishandlet av nær familie

Fra hun var seks måneder gammel har barnevernet vært en del av bloggerens liv.

De som begikk ugjerningene var mennesker som sto Raad nær, nemlig hennes aller nærmeste familie. Også moren og søsteren fikk brutalt gjennomgå.

– Jeg var åtte år da jeg ble mishandlet for første gang, sier hun åpenhjertig.

Og mishandlingen fortsatte frem til Isabel var elleve år. Da tok hun selv saken i egne hender.

– Da jeg var elleve år hadde jeg fått så nok at jeg satt meg på trappen til barnevernet og ba om et nytt sted å bo. Da tok de meg på alvor, og jeg ble plassert i et beredskapshjem samme dag, sier bokdebutanten.

Et nytt liv

Etter hvert ble hun plassert i en fosterfamilie. Hverdagen ble snudd på hodet.

– Det ble et helt annet liv. Plutselig kom jeg inn i en normal familie med koselige middager og leksehjelp. Det var helt fantastisk.

Likevel var ikke alt rosenrødt. Raad utviklet spisevegring da hun var i tenårene. Hun var mye alene og følte seg ensom.

Da hun var 17 år gammel flyttet hun for seg selv, og året etter søkte hun om navnendring. Isabel het Shirog frem til hun var 18 år.

– Jeg ville komme meg vekk fra den jeg egentlig var. Det var veldig riktig å kvitte seg med det navnet. Hver gang jeg hørte det dro det frem vonde minner.

Avdekker plastiske operasjoner

Med 30.000 daglige lesere på bloggen og over 130.000 følgere på Instagram, er det mange som er tett på livet til Isabel Raad. Likevel tror hun de fleste vil få sjokk når de leser boken.

– De vet at jeg har bodd i fosterhjem, men jeg har ikke fortalt stort mer enn det. Nå som nyheten om boken kom ut har jeg fått veldig mange positive tilbakemeldinger

Boken avdekker blant annet bakgrunnen til 24-åringens mange plastiske operasjoner.

– Hvis lille Shirog hadde sett deg nå, hva hadde hun sagt?

– Hun hadde nok ikke trodd på det. Livet mitt i dag er en så sykt stor kontrast til livet før. Jeg kunne aldri sett for meg at jeg skulle klare meg så bra som jeg gjør i dag. Jeg tror hun hadde vært stolt, sier hun.