Søkkvått i vest i dag – sjekk hvor det har regnet aller mest

Et uvanlig kraftig regnvær rammer Vestlandet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det vil regne jevnt og trutt hele dagen. Jeg tror ikke det blir skikkelig lyst her i dag, det er veldig tungt og grått, sier meteorolog Ina Ynnesdal i Storm Geo.

Mandag opplyste meteorologene at de ventet opp mot 150 millimeter nedbør på ett døgn på de våteste stedene. Meteorologisk institutt sendte ut gult farevarsel på grunn av mye regn, flomfare og skredfare.

Over 40 millimeter på 12 timer

Tirsdag morgen ser det ut til at prognosene stemmer og at det vil komme mellom 100 og 150 millimeter nedbør på ett døgn.

– De siste 12 timene har det kommet 37,8 millimeter nedbør på Florida i Bergen. Foreløpig er det Kvamsøy i Hardanger som har fått mest, med 41,3 millimeter, sier Ynnesdal ved 09-tiden tirsdag.

Vanligvis kommer det 281 millimeter nedbør i Bergen i løpet av oktober måned. Nå kan Bergen få 100 millimeter bare i løpet av 36 timer. Det betyr at bergenserne får over en tredel av den månedlige nedbøren på ett og et halvt døgn.

Nedbør siste 12 timer på Vestlandet:

Modalen: 34.5 mm
Kvamsøy: 41.3 mm
Bergen/Florida: 37.8 mm
Liarvatn: 33.2 mm
Vaksdal: 36.2 mm

Kilde: Storm Geo

Regnværet siger nordover

Det er en front som ligger over Vestlandet som slipper fra seg store mengder nedbør. Rogaland og Hordaland har fått mest regn i løpet av natten, men fronten siger langsomt nordover og gir lettere vær i Rogaland og mer regn i Sogn og Fjordane. Hordaland slipper ikke unna regnet tirsdag.

Regnværet hadde tirsdag morgen ikke ført til noen spesielle problemer på veiene. Riksvei 13 i området Lofthus/Ullensvang kan imidlertid bli stengt på kort varsel på grunn av store nedbørsmengder, opplyser trafikkoperatør Marius Råve i Vegtrafikksentralen Region Vest.

Nedbør i Nordland mandag:

Skamdal: 39.3 mm
Hjartåsen: 38.4 mm
Seljelia: 33.9 mm
Bodø: 27.7 mm

Kilde: Storm Geo

Temperaturer på Østlandet mandag:

Drammen: 17.2 grader
Sande: 16.9 grader
Porsgrunn: 16.6 grader
Oslo/Blindern: 16.2 grader

Kilde: Storm Geo