VEKKET AVSKY: Dette banneret vekket avsky på Brann Stadion.
VEKKET AVSKY: Dette banneret vekket avsky på Brann Stadion.

Trekker seg etter banneret som vekket avsky

Kanari-fansen viste et banneret som ble tolket som et stikk til Brann-supporteren som måtte amputere en fot etter en ulykke i Oslo. Nå har den ansvarlige bak banneret trukket seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under søndagens oppgjør mellom Brann og Lillestrøm, som forøvrig endte 1-1, LSK-fansen viste et banner på tribunen som vekket avsky.

Banneret var av den berømte logoen til Londons undergrunn, og under sto teksten «mind the gap», som også blir hørt på Londons undergrunn.

Tidligere i høst ble Brann-supporteren Jørgen alvorlig skadet da han ble påkjørt av T-banen i forbindelse med en kamp mot Vålerenga. Han måtte senere amputere en fot.

Dagen derpå har det vært oppvaskmøte hos LSK-fansen.

LSK-fansen: – En hodeløs markering
I en pressemelding publisert på Facebook tar de sterk avstand fra banneret som ble vist på tribunen.

– I etterkant av gårsdagens hodeløse markering på Brann Stadion fra enkelte av våre egne, har det vært et stort behov for å ta rede på hvordan noe slikt kunne skje og ikke minst sørge for å rydde opp i eget reir. Styret i Kanari-Fansen ønsker å gjøre det klart at det ikke finnes noen som helst unnskyldning for tankeløsheten som her ble utvist i forbindelse med denne markeringen, skriver Kanari-fansen i en pressemelding, og legger til:

– I dag har det derfor vært holdt ekstraordinært styremøte i Kanari-Fansen og møte med styret i Lillestrøm SK. Det er ingen som helst tvil om at denne saken har bragt klubben vi elsker i vanry og en unison medlemsmasse har også gjort det klokkeklart at man oppfattet bannerets budskap som totalt forkastelig.

Nå har de ansvarlige for banneret trukket seg.

– Som resultat av dagens oppklaringssamtaler og møtevirksomhet har tribune- og tifoansvarlige Ine Opdahl og Thor-Arne Sandli valgt å trekke seg fra styret med umiddelbar virkning. Vi har forståelse for at det nå stilles spørsmål rundt veien videre og hvordan vi i Kanari-Fansens styre skal sørge for at noe lignende aldri gjentar seg. Dette er rimelige spørsmål å stille, men vi ønsker likevel å be om forståelse for at det vil ta litt tid å få summet seg etter et svært hektisk døgn. Kanari-Fansens formål er og skal fremdeles være å spre kjærlighet til Lillestrøm Sportsklubb, heter det i meldingen fra Lillestrøms supportere.

LSK fornøyd med beslutningen
Lillestrøm-styret var i møte med ledelsen i Kanari-Fansen mandag kveld. Styreleder i LSK, Morten Kokkim, sier til Romerikes Blad at de er fornøyde med svarene de fikk.

– Dette banneret var totalt uakseptabelt. Vi ville høre hva Kanari-Fansen tenker å gjøre med dette. Det var et konstruktivt møte. De fortalte oss hva de vil gjøre på kort sikt og hva de vil gjøre på lang sikt, sier Kokkim til avisen.

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, sa til TV 2 at banneret LSK-fansen viste bare gjorde henne trist.

– Jeg synes supporterne rundt omkring pleier å være støttende når slike ting har skjedd, det er slik vi har opplevd det tidligere. Det får stå for deres regning. Å komme til Brann Stadion med en slik ytring synes vi ikke noe om, sa hun til TV 2 Sporten.

– Vi synes det er unødvendig, selvfølgelig. Det er mange ting man kan ytre på en arena, men å komme med slike ytringer synes vi ikke noe om, fastslo Brann-sjefen.