Mourinho i trøbbel: Etterforskes av FA

Manchester United-manageren kom med noen portugisiske gloser like etter kampslutt mot Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se episoden i videovinduet øverst!

Manchester United-manager José Mourinho er under etterforskning av Det engelske fotballforbundet (FA), skriver Sky Sports.

Grunnen er kommentarene han skal ha kommet med like etter kampslutt i den vanvittige snuoperasjonen mot Newcastle.

På vei ned sidelinjen mot garderoben like etter at dommeren blåste av snakket han portugisisk med TV-kameraet mot seg.

Ifølge tabloidavisen Daily Mail var det langt fra vennlige ord Mourinho kom med: «Dra til helvete, jævler», skal han ha sagt.

BBC melder at det ikke er klart hvor langvarig etterforskningen blir, men har han sagt noe upassende, kan den hardt pressede manageren bli nødt til å se de neste kampene fra tribunen.

Mourinho er ifølge Daily Mirror nær ved å få sparken som Manchester United-manager men andre aviser skriver at han har tillit hos ledelsen.

– Hvordan kan de sparke Mourinho når avslutningen på kampen kom på denne måten? De utskjelte stod frem og ga Mourinho resultatet han trengte mer enn noe annet. Dette kan være en ny vending for Manchester United. Kanskje er det starten på en snuoperasjon for Mourinho, sa TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker om portugiseren ved kampslutt.

Mourinho mente etter kampen at folk hadde vært ute etter ham.

– Jeg er 55 år, og det første gang i fotballen at jeg opplever en slik klappjakt på meg. Jeg kan takle det, jeg kan leve med det. Men noen av guttene taklet det ikke godt nok. Måten de startet kampen på var panisk. Alle spillerne i boksen gjorde feil, og på et tidspunkt fryktet jeg at de skulle score i eget mål, sa manageren med fortid i klubber som Inter, Real Madrid og Chelsea.

Mourinho og Manchester United skal ut mot Chelsea i første kamp etter landsoppholdet. Deretter venter Juventus i Champions League hjemme.