Foto: Tom Heffernan Sr.

Limousin-katastrofen:

En av de omkomne i en melding: – «Bilen er i grusom stand»

Et nygift par og fire søstre var blant de omkomne i trafikkulykken som drepte 20 i New York søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Myndighetene i USA kaller ulykken den dødeligste på nesten et tiår.

Ifølge politiet var det en 2001 Ford Excursion limousin som ikke stoppet i et veikryss, kjørte ned en skråning og inn på parkeringsplassen til en kafé.

Alle som satt i limousinen, inkludert sjåføren, døde. To fotgjengere som ble truffet av limousinen var også blant de omkomne.

«Bilen er i grusom stand»

To av ofrene for ulykken var, ifølge The Washington Post, det nygifte paret Erin (34) og Shane (30) McGowan. Paret giftet seg i juni.

– Det er tragisk. Grusomt. Jeg kan ikke en gang forsøke å forklare. Våre liv er endret for alltid, sier Valerie Abeling, Erin McGowans tante, til avisen.

Hun forteller den hjerteskjærende historien om meldingen datteren hennes fikk fra niesen sin før ulykken.

Det ligger blomster langs veien der ulykken skjedde.
Det ligger blomster langs veien der ulykken skjedde. Foto: Hans Pennink

«Bilen er i grusom stand» skal det ha stått i tekstmeldingen. 20 minutter senere var alle passasjerene omkomne.

Fire søstre blant de døde

Alle ofrene var voksne. Det ble først opplyst at de var på vei til en bryllupsfest, men ifølge pårørende skulle de til et bryggeri i Cooperstown for å feire en venns 30-årsdag. Feiringen var for en av fire søstre. Alle søstrene døde i ulykken, skriver NTB.

Styreleder Robert Sumwalt i den amerikanske havarikommisjonen (NTSB) karakteriserer trafikkulykken som den dødeligste i landet på nesten ti år.

Ulykken blir nå etterforsket og ingen navn er så langt blitt frigjort av politiet på grunn av at det fremdeles arbeides med å identifisere ofrene og varsle pårørende.

Limousinen var av type Ford Excursion limousin fra 2001. Det har ikke kommet noen opplysninger om bilens tekniske stand, men ​transportmyndighetene i New York har inført forbud mot tunge lastebiler på strekningen fordi tungtransport har vært ute av stand til å bremse ned den bratte bakken som leder opp til krysset der ulykken skjedde.