SKANDALE: Khabib Nurmagomedov og hans team angrep Conor McGregor og treneren hans etter Nurmagomedov hadde gått seirende ut av kampen.
SKANDALE: Khabib Nurmagomedov og hans team angrep Conor McGregor og treneren hans etter Nurmagomedov hadde gått seirende ut av kampen. Foto: John Locher

Skandalekampen: Avslører at angrepet var planlagt

MMA-utøveren Zubajra Tukhugov skryter av å ha overfalt Conor McGregor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgens skandalekamp tok tre menn seg over burveggen og angrep McGregor.

Samtidig kastet Khabib Nurmagomedov, som nettopp hadde vunnet kampen, seg på irens trener, Dillon Dannis.

Tukhugov står nå frem som en av McGregors overfallsmenn i et videoklipp som går sin seiersgang i sosiale medier.

– Jeg slo ham, akkurat som jeg lovet. Jeg lovet at han skulle få svare for det han sa, og det gjorde jeg, sier Tukhugov.

UFC-president Dana White varsler at det kommer til å slås knallhardt ned mot overfallsmennene. Også Islam Makhatsjev er identifisert som en av dem.

– Dem som hoppet inn kommer aldri til å få slåss igjen. Jeg har jobbet hardt for å promotere denne sporten, og dette er ikke hvordan MMA-arrangementer vanligvis er, sier White, ifølge den britiske avisen Mirror.

Konflikten med Tukhugov

Ifølge svenske Aftonbladet stammer hevnaksjonen fra et Instagram-innlegg McGregor la ut for om lag en måned siden.

Tukhugov skulle da i kamp mot McGregors treningspartner, Artem Lobov. Før duellen hadde Tukhugov tatt imot råd av Nurmagomedov, som er født i Dagestan.

Tukhugov er på sin side fra Tsjetsjenia, som grenser til Dagestan – noe McGregor så til sitt snitt å pirke borti da han la ut et bilde av Tukhugov på Instagram.

«En sann tsjetsjener ville aldri tatt imot ordre fra en dagestaner. Dette er forræderi. Det er ingen ting som er verre enn forræderi», skrev den irske bråkmakeren.

Nurmagomedov-McGregor-konflikten

Mirror påpeker at konflikten mellom Nurmagomedov og McGregor har ulmet lenge.

Nurmagomedov satt i bussen McGregor var med å angripe for et halvt år siden, noe han ikke skal ha hatt lett for å glemme. McGregor fyrte på sin side opp på sjokkerende vis ved å stemple Nurmagomedovs manager som en terrorist. I tillegg bød han den muslimske motstanderen sin på en liten smak av sin egen whiskey under et pressetreff før kampen.