REKORDBESLAG: Dette synet møtte tollerne da de åpnet bakluka på en hvit varebil på Drevsjø i forrige uke.
REKORDBESLAG: Dette synet møtte tollerne da de åpnet bakluka på en hvit varebil på Drevsjø i forrige uke. Foto: Tolletaten

Mann (51) gjemte 170.000 sigaretter i denne varebilen

Tollerne på Østby i Trysil gjorde torsdag i forrige uke et rekordstort beslag. – Vi har ikke sett lignende tidligere, sier seksonsjef Inge Emil Berg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En latvisk sjåfør på 51 år ble stoppet på fylkesvei 26, like nord for Drevsjø sentrum på torsdag.

Tollerne fattet mistanke til den hvite varebilen, men sjåføren fortalte at han ikke hadde med seg noe utenom det vanlige.

Den forklaringen trodde ikke tollerne noe på. Da de ønsket å åpne bakluka, forklarte den latviske mannen at det ikke var mulig.

– Sjåføren hadde montert doble bakdører. Problemet var at det var innsyn fra førerhuset og bakover i varerommet på bilen, forklarer Inge Emil Berg, seksjonssjef på Østby tollsted, til TV 2.

I bilen fant tollerne til sammen 170.000 sigaretter.

– Vi har ikke sett noe lignende tidligere, og sjåføren hadde virkelig gjort en innsats for å skjule sigarettene, sier Berg.

Sjåføren hadde montert doble bakdører på den hvite varebilen, og forklarte at det ikke var mulig å åpne de innerste dørene.
Sjåføren hadde montert doble bakdører på den hvite varebilen, og forklarte at det ikke var mulig å åpne de innerste dørene. Foto: Tolletaten

Tjenesteleder ved Trysil lensmannskontor, Sondre Kristian Grønstad, sier til TV 2 at sjåføren har erkjent forholdene.

– Mannen har innrømmet at det var en bevisst handling, og han skulle til Norge for å videreselge eller levere tobakken, sier Grønstad.

Tjenestelederen opplyser at tobakken hadde en totalverdi på over en halv million kroner.

Den latviske mannen er foreløpig varetektsfengslet frem til 2. november.