VÅKNET OPP TIL DETTE SYNET: Skoledagen er avlyst for om lag 400 elever i Uppsala, om lag 80 km nord for Stockholm, etter en voldsom brann natt til mandag
VÅKNET OPP TIL DETTE SYNET: Skoledagen er avlyst for om lag 400 elever i Uppsala, om lag 80 km nord for Stockholm, etter en voldsom brann natt til mandag Foto: Christian Hermanson / Utryckning Uppsala

tenåringsjenter mistenkt for mordbrann:

Skoledagen avlyst

To av tre skolebygninger har brent fullstendig ned i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverige rystes over det som fremstår som en påsatt storbrann på ungdomsskolen Gotsundaskolan i Uppsala.

Brannen startet natt til mandag, og i morgentimene er to av tre skolebygninger totalskadet og ikke til å redde, skriver Aftonbladet.

To tenåringsjenter er pågrepet i løpet av natten, mistenkt for grov mordbrann. Det vil si at brannen har satt andres liv eller helse i fare. Begge er under 18 år, og sitter fortsatt i arresten, opplyser Linda Winge ved politiet til Expressen.

Ute av kontroll

Politi og brannvesen fikk brannalarmen kl 02.51 i natt. Ved 04-tiden var hele brannen ute av kontroll.

Slukningsarbeidet pågår fortsatt. Det har blant annet vært frykt for at den skal spre seg til det tredje skolebygget og en kirke i nærheten.

Store brannmannskaper har kjempet for å «redde det som reddes kan», men konstaterte mandag morgen at hele den nordlige delen ikke kan reddes.

Det er ingen mistanke om at noen har blitt skadet i brannen.

Skoledagen avlyst

Skolen består av tre bygninger som er koblet sammen. Brannvesenet tror brannen startet i den midterste delen og har spredd seg, skriver Expressen.

Rektor ved skolen, Elisabeth Viksten Eriksson, meddeler i et Facebook-innlegg at skoledagen er avlyst for alle de om lag 400 elevene. Det vil komme mer informasjon ut over dagen.

PS: Betegnelsen mordbrand er fortsatt i juridisk bruk i Sverige der det i landets straffelov kapittel 13 blant annet står:«1 § Om någon anlägger brand, som innebär fara för annans liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av annans egendom, döms för mordbrand till fängelse, lägst två och högst åtta år. Är brottet mindre allvarligt, döms till fängelse, lägst ett och högst tre år.»