Fortvilte innbyggere er på åstedet for ulykken som krevde 20 menneskelig i Schoharie, New York.
Fortvilte innbyggere er på åstedet for ulykken som krevde 20 menneskelig i Schoharie, New York. Foto: Lori Van Buren

20 personer drept i limousin-ulykke

– Vi hørte en enorm eksplosjon

20 personer døde da en limousin med gjester på vei til en bursdagsfest kjørte av veien med en annen bil i småbyen Schoharie i delstaten New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Omstendighetene rundt ulykken er fremdeles uklare. Politiet har uttalte at at tyder på at limousinen - som var en 2001-modell, ikke stanset ved et stoppskilt.

– Hørtes ut som en eksplosjon

Vitner forklarer de ikke forsto hva som skjedde.

– Jeg satt i bilen sammen med søsteren min, og så hørte vi en eksplosjon. Senere har jeg skjønt at det var kollisjonen, sier Linda Riley til nyhetsbyrået AP.

Linda Riley og søsteren trodde det var en eksplosjon like i nærheten. Det viste seg å være limousinen som braste inn på en parkeringsplass. Foto: AP
Linda Riley og søsteren trodde det var en eksplosjon like i nærheten. Det viste seg å være limousinen som braste inn på en parkeringsplass. Foto: AP

– Trærne rundt her vaiet, og vi hørte et sus. Da løp vi ut av bilen for vi trodde trær falt ned på grunn av en eksplosjon, forteller hun.

Lydene Riley hørte var bilen som suste av veien, ned en bakke, og inn i en Toyota som sto parkert utenfor en kafé.

Alle i bilen omkom

– Alle 18 som satt i limousinen døde. I tillegg ble to forbipasserende drept, opplyste politiet på en pressekonferanse søndag kveld norsk tid.

Alle ofrene var voksne. Det ble først opplyst at de var på vei til en bryllupsfest. men en tante av ett av ofrene sier at de var på vei til en bursdagsfest.

Styreleder Robert Sumwalt i den amerikanske havarikommisjonen (NTSB) karakteriserer trafikkulykken som den dødeligste i landet på nesten ti år.

Ulykken blir nå etterforsket og ingen navn er så langt blitt frigjort av politiet på grunn av at det fremdeles arbeides med å identifisere ofrene og varsle pårørende.

Limousinen var av type Ford Excursion limousin fra 2001. Det har ikke kommet noen opplysninger om bilens tekniske stand.