Barcelona vippet ned fra tabelltoppen

Erkerivalene Barcelona og Real Madrid har begge møtt veggen i La Liga. Med 1-1 borte mot Valencia har Barça gått fire strake seriekamper uten seier.

KLARTE BARE UAVGJORT: Messi og Barcelona. Foto: Jose Jordan

Ezequiel Garay ga Valencia en pangstart på Mestalla. Etter bare to minutter styrte han inn en corner bak Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen.

De katalanske gjestene slo tilbake halvveis ut i første omgang. Lionel Messi fikk ballen fra Luis Suárez og gjorde 1-1 med en markkryper fra 20 meter.

Barcelona trengte seier for å beholde serieledelsen, men måtte nøye seg med uavgjort. Dermed topper Sevilla tabellen etter lagets 2-1-seier over Celta på eget gress tidligere søndag.

Det er en snodig La Liga-høst om dagen. Topplagene har allerede avgitt langt flere poeng enn vanlig etter åtte kamper. Sevilla leder med 16 poeng, mens regjerende mester Barcelona og Atlético Madrid følger med 15.

Real Madrid følger ytterligere ett poeng bak. De tre siste års mesterligavinner tapte overraskende 0-1 borte mot lille Alavés på overtid lørdag. Real har gått nesten sju timer uten å score mål i alle turneringer. Det er de liljehvites verste måltørke siden 1985.

Ángel Correa ble matchvinner da Atlético slo Real Betis 1-0. Vinnermålet kom kvarteret før slutt.