OPPGITT: Jürgen Klopp liker dårlig at spillerne hans ikke får en pause.
OPPGITT: Jürgen Klopp liker dårlig at spillerne hans ikke får en pause. Foto: Paul Ellis

Oppgitt Klopp: – Det mest meningsløse i fotballverden

Jürgen Klopp gruer seg til å sende spillerne sine bort på landslagsoppdrag, og går til frontalangrep på Nations League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nå får jeg en pause, men det får ikke spillerne. De drar med landslagene. Det gjør livet veldig komplisert, sier Liverpools manager til Sky Sports.

Siden forrige landslagspause har det gått i ett for de røde fra Merseyside, som har spilt midtukekamp mellom hver serierunde.

– Jeg vet folk påpeker at de tjener mye penger. Det er sant, men om folk vil se den beste fotballen, er de nødt til å gi guttene en liten pause, sukker tyskeren.

Spesielt er de brasilianske landslagsspillerne, Alisson, Roberto Firmino og Fabinho utsatt ettersom de returnerer sent fra Sør-Amerika.

– De kommer tilbake på torsdagen, også spiller vi på lørdagen. På et tidspunkt må TV og klubbene begynne å tenke på spillerne. Uten dem er det vanskelig å spille, påpeker Klopp.

Videre bemerker Klopp hvordan flere har spekulert på om Englands mange dårlige mesterskap har skyldtes en lang og tøff Premier League-sesong uten pauser.

– Hva gjør vi? Ingenting, sukker han.

– Mest meningsløse turneringen

Ofte har Klopp sendt spillerne sine bort for å spille vennskapskamper. Med Nations League blir det oftere betydningsfulle kamper.

Det liker han svært dårlig.

– Med Nations League får forbundene ordentlig tøffe kamper. Det handler antageligvis om penger, men jeg vet ikke. Det er ingen treningskamper lenger. Noen få folk har gjort noen feil der, tordner Liverpools manager.

I et intervju med ESPN fortsetter han:

– Guttene drar uheldigvis for å spille Nations League-kamper – den mest meningsløse turneringen i fotballverden. Vi håper de skal komme tilbake i fin form for å spille noen lettere turneringer, Premier League, Champions League og alt det der, siteres Liverpools manager av TV-stasjonen.

– Jeg skjønner klagingen

Blant spillerne som startet mot Manchester City, er det kun James Milner som ikke skal av gårde på landslagsoppdrag.

– Jeg skjønner klagingen, men det er derfor du skal ha en stor og bred tropp, påpeker Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Hittil har Klopp vegret seg for å rotere for mye på stjernespillerne sine. Bare tolv spillere har fått starte fire eller flere ligakamper, mens sju spillere har startet åtte av åtte.

– Samtidig er det interessant å se at selv om de har store tropper, så vil de plukke sine beste spillere. De spiller så mange storkamper. Med Champions League og topp-seks-oppgjør, velger du likevel de beste. Du får ikke tid til å integrere de spillerne som er litt utenfor. Du må stille med toppet mannskap, slår den tidligere Premier League-stopperen fast.