Brann misbrukte gyllen mulighet: – Tror Brann ikke engang tar medalje til slutt

Brann benyttet seg ikke av gavepakken de fikk da Sandefjord holdt Rosenborg til uavgjort på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann – Lillestrøm 1-1:

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Brann misbrukte muligheten til å kutte forspranget til serieleder Rosenborg ned til to poeng etter at oppgjøret mot Lillestrøm endte 1-1. Avstanden opp til Rosenborg er dermed fire poeng med fem serierunder igjen å spille.

– Vi er skuffet, for vi ledet 1-0 og hadde full kontroll. Dette var en kamp vi burde vunnet. Men vi fikk marginene mot oss. Vi er litt ute av flytsonen. LSK fikk det målet sitt på dødball, og det er litt sånn fotball er. Ett poeng for oss er ikke godt nok, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 etter kampen.

Han har imidlertid ikke gitt opp drømmen om gull denne sesongen.

– Det blir en kjempeavslutning på Eliteserien, alt kan skje. Nå er vi og Rosenborg litt ute av det. Men det er masse energi i gruppen. Jeg kunne tenkt meg å bare spilt nå, og ikke hatt denne landslagspausen. Det kommer til å bli en kjempefight ut nå om vi slår Stabæk i neste runde, konkluderte han.

RBK klarte som kjent kun 1-1 hjemme mot Sandefjord tidligere søndag.

Brann-debutant Christian Eggen Rismark var skuffet over resultatet mot LSK.

– Det var veldig artig og spille foran så mye folk. Men det var et antiklimaks at det bare ble 1-1 her. Vi hadde en gyllen mulighet idag når RBK spilte uavgjort. Vi fikk en liten matchball til å kutte ned forspranget. Nils Arne Eggen er min morfar, så jeg har fremdeles troen på at vi kan ta gull, sa forsvarsspilleren til TV 2.

– Det var helt forferdelig, selvfølgelig. Vi har nok sjanser, i hvert fall mot slutten der. Vi har fått en del muligheter, og ikke klart å ta dem. Men vi må bare fortsette å stå på, så er det fortsatt mulig, samtykket Fredrik Haugen i intervjuet etter kampslutt.

Utlignet på dødball
Brann skapte en rekke sjanser til å ta ledelsen mot Lillestrøm, men måtte vente helt til det 64. minutt før rødtrøyene tok ledelsen.

Taijo Teniste dukket opp på et innlegg i feltet fra Gilbert Koomson og lobbet ballen vakkert i lengste hjørnet.

Men i det 77. minutt gjorde Lillestrøm som de har gjort så mange ganger før: De scoret på dødball. Kristoffer Ødemarksbakken satte inn 1-1 etter en stuss i feltet fra veteranen Frode Kippe.

På overtid traff Fredrik Haugen stolpen og ut for Brann. Dermed endte oppgjøret på Brann Stadion 1-1, til Branns og hjemmefansens store skuffelse.

Tror Rosenborg fremdeles tar gullet
I søndagens FotballXtra diskuterte ekspertene hvem de tror stikker av med Eliteserie-gullet denne sesongen.

Rosenborg blir fremdeles utpekt som den aller største favoritten.

– Sannsynligvis vinner Rosenborg Eliteserien. Men Rosenborg skal bare vinne med det budsjettet de har, den startelleveren de har og den troppen de har. Sånn må det bare være, slo TV 2-ekspert Jesper Mathisen fast da gullstriden ble diskutert i søndagens FotballXtra.

– Jeg tror Rosenborg vinner, Brann blir nummer to og Molde nummer tre, oppsummerte han.

– Tror Brann ikke en gang tar medalje
Sarpsborg 08-spilleren Ole Jørgen Halvorsen var gjest i FotballXtra. Han tror Brann ikke en gang makter å ta medalje denne sesongen.

– Jeg tror Rosenborg vinner foran Molde og Haugesund. Brann havner utenfor topp tre fordi de er på en nedadgående kurve, slo han fast da medaljekampen ble drøftet.

Steffen Iversen var delvis enig med Halvorsen.

– Jeg tror Rosenborg får orden på den dårlige perioden og får nok poeng til å ta seriegullet. Jeg tror Molde kan klatre forbi Brann og skyver Brann ned til en tredjeplass til slutt. Molde har vært hvassere, og jeg er enig med Ole Jørgen i at Brann de siste fire-fem kampene har sett litt «shaky» ut, mente han.