SLAPP JUBELEN LØS: Oliver Solberg kunne juble etter å ha tatt gullet.
SLAPP JUBELEN LØS: Oliver Solberg kunne juble etter å ha tatt gullet.

Oliver Solberg (17) sikret gullet

Kamikazeløp av dimensjoner endte med Solberg-lykke etter finaledramatikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oliver Eriksson var eneste mann som kunne frata Solberg RallyX Nordic-tittelen i finalen. Det skilte fire poeng mellom navnebrødrene, der Eriksson krasjet etter bare en halv runde.

Dermed var motorveien til gull vidåpen for Solberg, som trillet rolig inn i mål. Svært røffe baneforhold sørget for flere ødelagte biler, deriblant Erikssons, mens Solberg kunne slippe jubelen løs for sin første gullmedalje med tak over hodet.

– Åh, vad gött, utbrøt Solberg på svensk vis.

– Det er helt utrolig. Jeg fikk en veldig stor smell i første sving. Så jeg bare dro i håndbrekket, ga full gass og tok alle på yttersvingen, sa han videre.

Løpet på det nye Tierp Arena utviklet seg til det særdeles kontroversielle slaget. Ufyselige baneforhold på gruspartiene felte flere biler i form av punkteringer og ødelagte deler, i tillegg til at to smeller i finalekjøringen også satte sitt preg på løpet.

I første semifinale rullet Daniel Thorén stygt, dermed ble finalen rødflagget og resten av løpet kraftig forsinket. I finalen dundret tittelutfordrer Eriksson rett i barrieren der banen snevrer inn til første grusparti – før han få meter senere måtte stoppe.

Dermed var gullmedaljen allerede servert Solberg, som var eneste mann som overlevde finalen uten en nevneverdig skramme – og passerte målstreken i ensom majestet.

– En tittel ville betydd helt vilt mye. Etter å ha blitt nummer to i fjor, så har vi jobbet hardt for å utvikle oss ytterligere. Å ta gullet ville vært utrolig deilig, sa Solberg til Parc Fermé før helgens finaleløp.

Eriksson ble nummer to mens Thomas Bryntesson ble nummer tre sammenlagt i den nordiske serien.​