Guardiolas avgjørelse kan ha kostet City seieren: – Det visste jeg ikke

Jürgen Klopp og Pep Guardiola nøytraliserte hverandre i toppkampen på Anfield. Riyad Mahrez fikk sjansen fra ellevemeteren etter ordre fra Pep Guardiola, men bommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se dramatikken i vinduet øverst!

Liverpool-Manchester City 0-0

I sterk kontrast til forrige sesong, var det et sjansefattig oppgjør mellom Liverpool og Manchester City på Anfield.

Helt til Virgil van Dijk felte Leroy Sané på vei ned mot dødlinjen, og dommer Martin Atkinson pekte på krittmerket.

Fra ellevemeteren, fem minutter før slutt, blåste Mahrez ballen opp på tribunen.

– Han velger å gå for kraft, kommer for mye under ballen og måker den over. For en dramatikk, utbrøt Petter Myhre i kommentatorboksen.

Guardiolas valg

TV-bildene viste at Pep Guardiola gjorde valget som kan ha vist seg å bli skjebnesvangert for Manchester City.

Det var nemlig Gabriel Jesus som grep etter ballen da Atkinson blåste for straffe. På sidelinjen viftet Guardiola febrilsk med hendene, og kalte til seg Benjamin Mendy for å gi en beskjed ut på banen.

Da venstrebacken hadde formidlet budskapet, tok Mahrez ballen til Jesus' fortvilelse.

Guardiolas valg får TV 2s eksperter til å klø seg i hodet.

– Du ser det i tilløpet. Det er ikke tillitsvekkende, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Mahrez' statistikk var også elendig: Fem bom på de siste åtte straffene.

– Han vil ha det unnagjort. Han vil bare få det gjort, og et er et dårlig utgangspunkt. Han synes det er litt ekkelt å skulle være der. Da skyter man på den måten, forklarer Simen Stamsø Møller, som heller skulle sett at David Silva tok straffesparket.

Guardiola: – Det visste jeg ikke

I intervjuet med Sky Sports etter kampen, forklarer Guardiola at Sergio Agüero egentlig skulle ha tatt straffen – hadde det ikke vært for at argentineren var blitt byttet ut.

– Mahrez hadde motet og ballene til å ta straffen. På trening tar han straffer, og da er det greit. Slikt skjer av og til, medgir Guardiola overfor Sky Sports.

Konfrontert med Mahrez' fryktelige straffestatistikk, blir stjernemanageren overrasket:

– Det visste jeg ikke, hvisker han til seg selv, før han gjentar at slikt kan skje og at Mahrez vanligvis er sikker på trening.

Lettet van Dijk

Van Dijk kunne puste lettet ut da Mahrez blåste ballen over. TV 2s eksperter slår fast at det var unødvendig å kaste seg inn i taklingen ettersom Sané var på vei bort fra mål.

Det sier han seg enig i selv.

– Det var ikke smart å kaste seg inn der. Det var straffe, og det skulle ikke ha skjedd. Men jeg er veldig glad for at vi ikke slapp inn, sier stopperkjempen til Sky Sports.

– Aldri sett ham ta så mye hensyn

I første omgang var det knapt nok målsjanser i oppgjøret hvor publikum fikk servert tolv scoringer fordelt på to ligakamper i fjor.

Før hvilen hadde ingen av lagene notert seg for et eneste skudd på mål.

Managerne, og spesielt Guardiola, overrasket TV 2s eksperter med en annerledes inngang til kampen.

– Jeg har aldri sett Pep (Guardiola, journ. anm) ta så mye hensyn til et lag som det han gjør på Anfield nå. Det er helt tydelig at planen først og fremst er å stoppe Liverpool, heller enn å skape noe selv. Det er uvant kost, sa Brede Hangeland i pausen.

– Det er et herlig taktisk spill med to managere som tar store, defensive hensyn. Samtidig er det to managere som mistrives litt, de rister på hodet og rynker på nesen når de ser det offensive spillet her, lød det fra Petter Myhre i kommentatorboksen.

Flere sjanser etter pause

Andre omgang fortsatte i samme spor. Så, etter timen spilt, fikk plutselig publikum servert tre målsjanser i løpet av fire minutter.

Først Riyad Mahrez, da han driblet seg forbi Andy Robertson og skjøt like utenfor fra skrått hold. Så Mahrez igjen, da han skjøt rett på Alisson, igjen fra skrått hold. Så Mohamed Salah, som skjøt rett på Éderson fra tolv meter.

Minutter senere fikk Salah en ny stor sjanse da han ble spilt fri i bakrom av Andy Robertson. Men som så ofte denne sesongen, blåste forrige sesongs toppscorer ballen langt over mål.

Så, fem minutter før slutt, bommet Mahrez på straffe.

Tilbake på tabelltopp

Poengdeling betyr at Manchester City tar tilbake tabelltoppen fra Chelsea på målforskjell. Med tolv plussmål har Liverpool svakest målforskjell av de tre lagene i tet på 20 poeng.

Lagoppstillinger

Liverpool (4-3-3): Alisson - Gomez, Lovren, van Dijk, Robertson - Milner (Keïta), Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino (Sturridge), Mané.

Man. City (4-3-3): Éderson - Walker, Stones, Laporte, Mendy - Fernandinho, D. Silva, B. Silva - Mahrez, Agüero (Jesus), Sterling (Sané).