Chelsea straffet defensive Southampton: – En formasjon jeg nesten aldri har sett før

Southampton la alle mann i forsvar fra start på St Mary's, men klarte ikke å stoppe høytflygende Eden Hazard og Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton – Chelsea 0-3:

Se alle scoringene øverst!

Eden Hazard sendte Chelsea i ledelsen med sin sjuende Premier League-fulltreffer hittil denne sesongen, før Ross Barkley scoret sitt første for Chelsea og noterte seg samtidig for sin første fulltreffer på halvannet år da han satte inn 2-0-scoringen etter pause.

På tampen fikk innbytter Alvaro Morata omsider slutt på måltørken i Premier League, og sørget for at Chelsea vant 3-0.

– Eden Hazard var igjen enorm. Han fikk med seg både scoring og målgivende. For en liten stund overtok Chelsea tabelltoppen. Sarri og hans gutter mener alvor, slo TV 2-kommentator Kasper Wikestad fast etter kampslutt.

– Chelsea spiller strålende fotball, og har spillere som kan avgjøre på egenhånd. En kjempesterk borteseier, slo TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller fast.

Ubeseirede Chelsea straffet et defensivt Southampton og står nå med 20 poeng etter de åtte første serierundene.

Etter landslagspausen venter Manchester United på Stamford Bridge for høytflygende Chelsea.

Southampton-manager Mark Hughes forsøkte å finte ut Chelseas manager Maurizio Sarri med en formasjonsendring før kampen.

Men italienske Sarri var godt forberedt.

– Jeg visste de ville komme med fem mann bak, så vi har forberedt oss på det hele uken, gliste han før kampstart.

Brede Hangeland ble overrasket over Mark Hughes' ultradefensive formasjon.

– Mark Hughes stilte med en formasjon som jeg nesten aldri har sett før, nesten en 6-4-0-formasjon, sa Brede Hangeland om Mark Hughes' formasjonsendring.

Moi-vraking bekymrer ekspertene
Mohamed Elyounoussi var verken på benken eller i troppen for Southampton, til tross for at han var avbildet på forsiden i kampprogrammet før oppgjøret.

– Han har hatt en liten hamstringskade han pådro seg mot Burley, men det begynner å bli en stund siden. Kanskje sitter den i litt ennå, men jeg er jo bekymret med tanke på de to neste kampene vi skal dominere og vinne i Nations League til uken, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Han fikk en smell på trening, og burde nok ikke spilt forrige kamp, det var derfor han er ute. Men det er gode nyheter for landslaget: Han er tilbake til Nations League. Det har jeg gode kilder på, sa Møller etter kampen.

– Han er en nøkkelspiller for Norge, så la oss bare håpe at han er klar for landslaget til uken, sa en bekymret Brede Hangeland, som tidligere var landslagskaptein for Norge.

I en SMS til TV 2 Sporten melder Moi seg klar til de kommende landskampene:

– Ikke 100 prosent, men klar for samling, slår han fast

Kjempesjanse til Ings – så scoret Hazard
Chelsea presset Southampton i åpningsminuttene, men det var hjemmelaget som fikk den største sjansen. Danny Ings dundret ballen over fra kloss hold etter et innlegg i feltet i det 26. minutt.

– Den var servert på et sølvfat. Der burde du scoret. Mark Hughes vet at han hadde satt den i sin aktive karriere, mente kommentator Kasper Wikestad etter kjempemissen.

Chelsea var på sin side dødelige effektive da Eden Hazard ble spilt gjennom alene med keeper etter halvtimens spill.

Den belgiske stjernen fikk stå helt alene i feltet og banke inn 1-0-ledelse.

– Eden Hazard straffet hjemmelaget knallhardt. Den kom i Southamptons beste periode. Det var en glimrende målgivende pasning fra Ross Barkley, og han spilte Hazard alene på omtrent blankt mål. Han er kanskje Premier Leagues beste spiller, og har nå scoret sju mål hittil i ligaen denne sesongen, sa Wikestad etter belgierens scoring.

Scoringen til Hazard sørget for at Chelsea kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Ny Southampton-miss, så scoret Chelsea igjen
Etter pause løftet Southampton seg og fikk en gyllen mulighet til å utligne. Ryan Dominic Bertrand fikk stå helt alene på bakerste stolpe etter et innlegg fra Danny Ings i feltet.

På nærmest uforklarlig vis blåste han ballen himmelhøyt over fra kloss hold.

– Er det mulig? Snart er Southamptons-fansen på tribunen like grå i håret som manageren om de fortsetter å brenne slike sjanser, sa Wikestad etter kjempemissen.

Men etter 56 minutters spill viste Chelsea sin effektivitet igjen. Ross Barkley fikk dyttet inn 2-0-ledelse etter et volleyinnlegg fra Giroud fra kanten.

– Ross Barkley scoret sitt første mål på halvannet år, og sitt første for Chelsea. Det var så lure bevegelser. Og det var Girouds fjerde målgivende denne sesongen. Igjen kom det i en ganske positiv periode, sa Wikestad etter Chelseas 2-0-scoring.

På tampen fikk omsider innbytter Alvaro Morata en slutt på måltørken i Premier League. Hazard spilte spanjolen gjennom, og Morata, som nylig fikk med seg en fulltreffer i Europaligaen, scoret sikkert alene med keeper.

– Den smakte godt for Alvaro Morata. Denne gangen kunne han ikke misse, mente Wikestad.

Flere scoringer ble det ikke, og Chelsea kunne juble for en solid 3-0-seier på St Mary's Stadium.

Slik startet lagene:

Southampton (5-2-1-2): McCarthy - Cedric, Yoshida, Bednarek, Hoedt, Bertrand - Højbjerg, Lemina - Redmond - Gabbiadini, Ings

Benken: Gunn, Vestergaard, Davis, Romeu, Targett, Long og Austin*

Chelsea (4-3-3): Kepa - Azpilicueta, David Luiz, Rudiger, Alonso - Jorginho, Kanté, Barkley - Willian, Giroud, Hazard

Benken: Caballero, Cahill, Zappacosta, Fabregas, Kovacic, Pedro og Morata

Dommer: Craig Pawson, South Yorkshire

* Mohamed Elyounoussi var ikke i Southamptons tropp