Sandefjord fikk med seg poeng på Lerkendal: – Fremtiden til Coolen henger i en tynn tråd

Rosenborg slet noe voldsomt mot bunnlaget Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – Sandefjord 1-1:

Se hvordan Sandefjord fikk med seg poeng på Lerkendal i Sportsnyhetene øverst!

Rosenborg skulle reise seg etter de begredelige forestillingene mot Molde i serien og Leipzig i Europaligaen, men slet voldsomt mot bunnlaget Sandefjord i søndagens oppgjør i Eliteserien.

Sandefjord tok en sensasjonell ledelse ved Rufo i det 36. minutt. Alexander Søderlund reddet ett poeng for Rosenborg da han utlignet fra straffemerket drøye 20 minutter før slutt.

– Vi må vinne denne kampen, men vi må være realistiske. Vi hadde noen problemer før kampen. Alle vet det. Vi måtte spille med dem vi hadde tilgjengelig, og de var gode nok til å vinne. Og det burde de ha gjort, sier Coolen til TV 2 etter kampslutt.

– Etter pausen har vi nesten hele troppen tilgjengelig, tilføyer nederlenderen.

På spørsmål om egen fremtid i Rosenborg, svarer trenervikaren kortfattet:

– Jeg er ikke opptatt av det. Alle kjenner til situasjonen. Det er klubben som tar avgjørelsen, og det er opp til dem.

Resultatet 1-1 sørget for at Sandefjord ga Brann en hjelpende hånd i gullstriden i Eliteserien.

– Nå må Rosenborg i tenkeboksen, for det var Eliteseriens dårligste lag de møtte. Det var ikke ufortjent at Sandefjord fikk med seg poeng. Uavgjort var helt greit. Men dette var langt unna pari for et Rosenborg-lag som skal vinne serien og har lyst til å være med i Europa. Men i Europa ser vi at de ikke er gode nok, sa tidligere RBK-spiss Steffen Iversen i FotballXtra etter kampslutt.

Jesper Mathisen mente Rosenborg burde prestert adskillig bedre enn det de gjorde mot Sandefjord, til tross for alle skadeproblemene i troppen.

– Selv om Rosenborg har mange spillere ute med skader, så var det ikke akkurat smågutter de startet med. Rosenborg skulle gått ut og tatt tak i dette. Man burde kunne forventet noe annet. Det er et eller annet som ikke stemmer i Rosenborg. Derfor henger Rini Coolen i en tynn tråd når vi snakker om hvem som skal være hovedtrener i Rosenborg i 2019, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

​​Sjokkerte Rosenborg
Rosenborg har en skadeliste som nesten er lang som et vondt år. Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Birger Meling, Anders Konradsen, Mike Jensen, Anders Trondsen, Pål André Helland, Nicklas Bendtner og Issam Jebali var alle ute med skader mot Sandefjord.

Til tross alle skadene skapte Rosenborg en rekke i første omgang.

Men så scoret Sandefjord og stiltnet publikum på Lerkendal. Rufo utnyttet rot i RBK-forvaret, snappet ballen, og sendte Sandefjord opp i sensasjonell ledelse etter 36 minutters spill.

– Sandefjord var på noen farlige visitter, og nå kom de og dundret ballen i mål. Det var to RBK-spillere som gikk i duell med en Sandefjords Pontus Engblom, og da var det plutselig åpent mål for Rufo. Fryktelig svakt forsvarsspill av Rosenborg. For Rosenborg er dette helt krise. Dette var kampen de skulle vise seg frem etter å ha blitt fullstendig rundspilt i sine to forrige kamper, sa TV 2-ekspert Steffen Iversen etter Sandefjords scoring i FotballXtra.

Iversen har som kjent en fortid som angriper i Rosenborg.

– Det var forventet at Rosenborg ville reise etter det jeg vil kalle to skandalekamper mot Molde og Leipzig. De har hatt to kamper der de har blitt skikkelig overkjørt. Derfor ville det vært veldig flaut om det ikke ble tre poeng mot bunnlaget i Eliteserien, konstaterte Iversen.

Slo tilbake fra straffesparket
I det 68. minutt fikk Rosenborg straffe etter at Alexander Søderlund tilsynelatende ble felt innenfor Sandefjords 16-meter.

Søderlund var iskald og plasserte ballen i hjørnet.

– Straffesparket så litt billig ut ved første øyekast, men Søderlund ble dratt ned i feltet. Han tok det selv og utlignet til 1-1, sa Iversen etter utligningen på Lerkendal.

Kvarteret før slutt kom Samuel Adegbenro, som har vært ute av spill i sju måneder, på banen for Rosenborg. Alex Gersbach gikk ut.

– Et hyggelig syn for Rosenborg å ha ham tilbake etter et langt skadeavbrekk, slo Iversen fast.

Rosenborg jaktet på vinnermålet i sluttminuttene, men det kom aldri. Oppgjøret endte 1-1, og dermed ga Sandefjord Brann en hjelpende hånd i gullstriden.