Donald Trump og Kim Jong-un under deres forrige møte i Singapore. Nå tyder alt på at de skal møtes igjen.
Donald Trump og Kim Jong-un under deres forrige møte i Singapore. Nå tyder alt på at de skal møtes igjen. Foto: Evan Vucci/ NTB scanpix

Sør-Korea: Kim går med på nytt møte med Trump

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har gått med på å holde et nytt toppmøte med USAs president Donald Trump, ifølge Sør-Korea. Tid og sted er fortsatt ukjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs utenriksminister Mike Pompeo har fortalt at han er blitt enig med Kim om å holde et nytt toppmøte så snart som mulig, opplyser Sør-Koreas presidentkontor.

De to partene er dessuten enige om å fortsette samtalene for å finne et konkret sted og tidspunkt for møtet, heter det i meldingen, som kom etter at Pompeo møtte Sør-Koreas president Moon Jae-in tidligere søndag.

Pompeo dro rett til Seoul etter å ha vært på sitt fjerde besøk i Nord-Korea. Etter den korte visitten i Pyongyang søndag konstaterte han at han er fornøyd med dialogen om atomnedrustning.

– Vi fortsetter å gjøre fremskritt med avtalene som ble gjort under møtet i Singapore, skriver Pompeo på Twitter etter å ha reist videre til Sør-Koreas hovedstad Seoul.

– Takk for at dere tok imot meg og teamet mitt, fortsetter han.

Pompeo dro til Pyongyang fra Tokyo, etter å ha møtt Japans statsminister Shinzo Abe. Her lovet han at USA ikke vil drive med alenegang i samtalene med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

12. juni møtte de to lederne hverandre for første gang på øya Sentosa i Singapore. Det var det første møtet mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder.

– Jeg vet vi kommer til å ha stor suksess sammen, og vi skal løse et stort problem. Et stort dilemma, som inntil idag har vært uløselig. Jeg vet, hvis vi samarbeider vil vi klare å ordne det. Det er en stor ære, tusen takk, sa Trump den gang.

Under møtet signerte de det som omtales som et viktig dokument. Etter signeringen erklærte Nord-Koreas leder Kim Jong-un at verden vil se en stor forandring, og at han og Trump har besluttet å legge fortiden bak seg. Dokumentet de undertegnet, er historisk, ifølge Nord-Koreas enehersker.

(©NTB/ TV 2)