Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs utenriksminister Mike Pompeo har fortalt at han er blitt enig med Kim om å holde et nytt toppmøte så snart som mulig, opplyser Sør-Koreas presidentkontor.

De to partene er dessuten enige om å fortsette samtalene for å finne et konkret sted og tidspunkt for møtet, heter det i meldingen, som kom etter at Pompeo møtte Sør-Koreas president Moon Jae-in tidligere søndag.

Pompeo dro rett til Seoul etter å ha vært på sitt fjerde besøk i Nord-Korea. Etter den korte visitten i Pyongyang søndag konstaterte han at han er fornøyd med dialogen om atomnedrustning.

– Vi fortsetter å gjøre fremskritt med avtalene som ble gjort under møtet i Singapore, skriver Pompeo på Twitter etter å ha reist videre til Sør-Koreas hovedstad Seoul.

– Takk for at dere tok imot meg og teamet mitt, fortsetter han.

Pompeo dro til Pyongyang fra Tokyo, etter å ha møtt Japans statsminister Shinzo Abe. Her lovet han at USA ikke vil drive med alenegang i samtalene med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

12. juni møtte de to lederne hverandre for første gang på øya Sentosa i Singapore. Det var det første møtet mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder.

– Jeg vet vi kommer til å ha stor suksess sammen, og vi skal løse et stort problem. Et stort dilemma, som inntil idag har vært uløselig. Jeg vet, hvis vi samarbeider vil vi klare å ordne det. Det er en stor ære, tusen takk, sa Trump den gang.

Under møtet signerte de det som omtales som et viktig dokument. Etter signeringen erklærte Nord-Koreas leder Kim Jong-un at verden vil se en stor forandring, og at han og Trump har besluttet å legge fortiden bak seg. Dokumentet de undertegnet, er historisk, ifølge Nord-Koreas enehersker.

(©NTB/ TV 2)