Arsenal banket Fulham: – Han må bare være på banen

Alexandre Lacazette er brennhet om dagen. Mot Fulham startet han Arsenals målfest, som sendte dem forbi erkerival Tottenham på tabellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Fulham-Arsenal 1-5

– Vi har bevist at det ikke var verdens ende at vi tapte de to første kampene, sier Lacazette til BBC.

Den franske stjernespissen gikk inn i kampen med to mål og to målgivende pasninger på sine fire siste opptredener.

Med to scoringer mot Fulham bidro han til å forlenge Arsenals seiersrekke til ni strake i alle turneringer, der av seks i Premier League.

Først scoret han etter en utsøkt vending i feltet. Så hamret han ballen i mål på halv volley fra 18 meter.

– Han er en mann som bare må være på banen. Han er en målscorer, og det viser han her, sier Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio.

– Han har killerinstinktet, følger Brede Hangeland opp.

– Blander seg inn i toppen

Lacazette-dobbelen ble fulgt opp av en kunstscoring av Aaron Ramsey og to goalgetter-avslutninger av Pierre-Emerick Aubameyang, som gjør at «The Gunners» klatrer opp på en foreløpig tredjeplass – foran erkerival Tottenham på målforskjell.

– Om de skal blande seg inn i toppen, der de ligger nå? Fortsetter de på denne måten, skal de jo det, mener Hangeland.

Han får imidlertid ikke støtte fra sin ekspertkollega.

– Jeg tror ikke det, basert på kampene mot de beste lagene og at dette fortsatt er relativt nytt. Akkurat nå ser det veldig bra ut. Det må de nyte, og trives som underdog. Jeg ser ikke på dem som en tittelkandidat, sier Stamsø Møller.

– Strålende

Etter en bølgende start på kampen, der Bernd Leno reddet Arsenal med en feberredning helt i starten, var det duket for Lacazette like før halvtimen var spilt.

Arsenal vant ballen høyt i banen, og rullet opp langs venstreflanken.

Alex Iwobi skar innover og fant Nacho Monreal på overlappen. Spanjolen slo ballen lavt inn i feltet. Der fikk Lacazette tatt imot ballen med ryggen mot mål. Målsniken vendte opp og hamret ballen i nærmeste.

– Den vendingen er strålende, roste TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

Ledelsen stod seg imidlertid ikke til pause. Fulhams lånesoldat Luciano Vietto skar innover i banen fra sin høyreflanke. Argentineren slo en millimeterpresis stikker i bakrom til Andre Schürrle.

Tyskeren var iskald og chippet ballen over sin tidligere lagkamerat i Bayer Leverkusen, Bernd Leno.

Nydelig scoring

«The Gunners» brukte ikke lang tid på å ta tilbake ledelsen. Fire minutter etter pause fikk Lacazette ballen fra Danny Welbeck like utenfor boksen. Franskmannen nølte ikke, og banket til på halv volley.

Marcus Bettinelli i Fulham-buret var sjanseløs.

Så økte Arsenal ledelsen med en kontring tatt rett ut av læreboken. Lacazette trikset ballen frem til Hector Bellerín, som hælflikket den videre til innbytter Ramsey.

Waliseren slo den på første til Henrikh Mkhitaryan, som slo den på første til Aubameyang, som slo den på første inn i feltet.

Der hadde Ramsey kommet seg på plass. Waliseren scoret med en frekk hælflikk – i samme spilleminutt som han ble byttet inn.

– Det er akrobatikk på høyt nivå. Et ordentlig sirkusmål, utbrøt Mørtvedt.

Så var det Aubameyangs tur. Bellerín var på løp langs høyre, og slo inn til gaboneren langs bakken. Stjernespissen vendte opp med ryggen mot mål og tuppet ballen inn – slående likt Lacazettes første scoring.

Så gjorde den tidligere Borussia Dortmund-stjernen ydmykelsen komplett med en varemerke-scoring. Han ble spilt gjennom av Ramsey, og plasserte ballen enkelt forbi Bettinnelli.

PS: Stefan Johansen startet på benken, og ble byttet inn for Vietto i det 83. minutt.

Lagoppstillinger

Fulham (3-4-3): Bettinelli - Odoi, Ream (Kamara), Le Marchand - Christie, Anguissa (McDonald), Seri, Sessegnon - Vietto (Johansen), Mitrovic, Schürrle.

Arsenal (4-2-3-1): Leno - Bellerín, Mustafi, Holding, Monreal - Torreira, Xhaka - Mkhitaryan, Welbeck (Aubameyang), Iwobi - Lacazette.