Liverpool-stopperen endret navn på drakten: – Jeg har ikke noe kontakt med ham lenger

En åpenhjertig Virgil van Dijk forteller om konfliktene i familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool-Manchester City på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra klokken 17.00.

VIrgil van Dijk har fremstått som en klippe i Liverpool-forsvaret etter sin inntreden i laget.

Den ballspillende midtstopperen med den brede ryggtavlen, har vist vei for Liverpool, og har en stor del av æren for at Jürgen Klopps mannskap ennå ikke har tapt i Premier League denne sesongen.

Se hvordan midtstopperen reagerte på Hangeland-ros i videovinduet øverst.

Men alt har ikke bare vært enkelt for den tidligere Celtic-spilleren, som kom til klubben i en overgang verdt astronomiske 750 millioner kroner.

Før storoppgjøret mot Manchester City søndag kveld letter den store nederlenderen på sløret og forteller om sin noe brokete familiehistorie.

I et intervju med Daily Mail forteller 27-åringen at han ikke lenger har noe kontakt med sin far.

– Min bakgrunn har aldri vært perfekt. Min mor og far skilte lag da jeg var ung. Det var alltid litt trøbbel mellom mine foreldre, sier midtstopperen.

– Min mor prøvde å ta hånd om oss så bra hun kunne. Jeg var i akademiet til Willem II da jeg var åtte år. De tok hånd om meg på en veldig god måte. Jeg ble hentet og kjørt til og fra hver trening. Jeg hadde en fantastisk barndom. Jeg hadde flotte stunder med min lillebror, som er to år yngre enn meg.

Virgil van Dijk innrømmer likevel at det ikke bare har vært like enkelt.

– Den delen av Breda hvor jeg bodde, var ikke den beste, men når du bor der og vokser opp der, så er det alt man kjenner til. Jeg hadde mye familie rundt meg. Våre besteforeldre kom innom nesten hver dag, det var fantastisk.

Akkurat hvorfor det står «Virgil» og ikke «van Dijk» på drakten har kanskje forundret enkelte. Slik har det vært siden midtstopperen gikk til Celtic i 2013. I intervjuet åpner han litt opp om hvorfor han ikke bruker farens etternavn på drakten.

– Jeg synes ikke man bør lese for mye ut av det. Ingen vet helt den ekte grunnen. Det er personlig. Jeg har ikke noe kontakt med min far for tiden, sier han.

– Jeg byttet det da jeg dro til Celtic. Jeg diskuterte det med de rundt meg. Jeg prater ikke med min far daglig, og det er det. Min bror og søster har fremdeles min fars navn. Jeg bruker fortsatt «van Dijk» for andre ting. Mine barn har det også.