McGregor tapte skandalekamp

Khabib Nurmagomedov (30) vant mot Conor McGregor (30) i natt. Men det er skandalescenene i etterkant som kampen vil bli husket for.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se skandalescenene etter kampen i Sportsnyhetene øverst!

Det var knyttet enorme forventninger til MMA-kampen som ble arrangert i Las Vegas natt til lørdag.

Nurmagomedov gikk til slutt seirende ut av det som hadde blitt døpt til «tidenes MMA-kamp» etter å fått McGregor til å tappe ut i en såkalt «rear-naked choke» i fjerde runde.

Men seiersherren lot seg tydeligvis ikke nøye med det.

Angrep trenerteam

For etter at russeren hadde beseiret McGregor hoppet han over burveggen og gikk til angrep på en som antas å være medlem av trenerteamet til McGregor.

Samtidig som dette skjedde ble McGregor selv angrepet av en ukjent mann som hadde klart å komme seg inn i buret.

Mannen, som er et medlem av Nurmagomedovs team, slo til iren bakfra, og da var det komplette kaoset i gang. Mens de to fighterne ble geleidet ut av salen av sikkerhetspersonell til pipekonsert fra tribunene, forsøkte arrangørene desperat å få kontroll på de surrealistiske skandalescenene.

– Det er det villeste jeg har sett i alle mine år som UFC-kommentator, utbrøt kommentator Joe Rogan mens kaoset utspilte seg.

I FOKUS: Khabib Nurmagomedov syntes ikke å beseire McGregor var nok, og valgte å gå til angrep på et medlem av trenerteamet hans. Her geleides han ut av salen under kaoset.
I FOKUS: Khabib Nurmagomedov syntes ikke å beseire McGregor var nok, og valgte å gå til angrep på et medlem av trenerteamet hans. Her geleides han ut av salen under kaoset. Foto: Harry How/Getty Images

Ble nektet beltet

Før russeren ble ført ut av salen forsøkte han å få tittelbeltet utdelt, men UFC-president Dana White nektet å gi etter fordi han fryktet at situasjonen ville forverres.

– Hvis jeg gir deg det beltet nå, så tror jeg det kommer til å bli kastet ting inn i buret fra publikum, og flere vil bli skadet, sa White.

Etter at kaoset var under kontroll bekreftet White at tre av Nurmagomedovs folk hadde blitt arrestert. Hva som kommer til å skje med russeren selv er foreløpig uvisst.

– Jeg har snakket med Conor, og han har det greit. Han er opprørt over det som har skjedd, sier White.

Bussangrep

Dette er ikke første gang de to leirene har havnet i klammeri andre steder enn i MMA-ringen.

Etter et pressemøte i New York i april, ble en buss med utøvere angrepet av blant andre McGregor. De kastet gjenstander mot bussen, som førte til at ett av vinduene knuste. Nurmagomedov var en av de som befant seg i bussen.

– Hvis du hadde gått av den bussen, ville du vært død nå og jeg ville vært i en celle, sa McGregor under en pressekonferanse med de to i september.

Iren ble dømt til å betale erstatning til busselskapet for skadene, fem dagers samfunnstjeneste og en periode i sinneterapi. 30-åringen inngikk en avtale, og slapp fengselsstraff.

SEIER: Dommeren dytter vekk Nurmagomedov fra McGregor når det er klart at han har vunnet. Rett etter sørger russeren for å sette i gang det komplette kaos.
SEIER: Dommeren dytter vekk Nurmagomedov fra McGregor når det er klart at han har vunnet. Rett etter sørger russeren for å sette i gang det komplette kaos. Foto: John Locher/AP

I verste fall kunne McGregor blitt nektet innreise i USA etter domsavgjørelsen, men iren fikk heller ikke visumtrøbbel ettersom dommen ikke havnet på rullebladet.

I den korte pressekonferansen etter matchen startet Nurmagomedov med å beklage oppførselen sin, før han begynte å liste opp diverse stikk fra McGregor-leiren – blant annet flere fornærmelser og det nevnte bussangrepet – i et tilsynelatende forsøk på å forsvare handlingene sine.