DØD: Scott Wilson er best kjent fra sin rolle i
DØD: Scott Wilson er best kjent fra sin rolle i "The Walking Dead". Foto: Frank Ockenfels/AMC/Stella Pictures

Walking Dead-stjernen Scott Wilson (76) er død

Scott Wilson, best kjent for å ha spilt rollen som Hershel Greene i «The Walking Dead» er død, 76 år gammel.

Det bekrefter TV-serien selv på sin offisielle Twitter-konto.

– Det gjør oss utrolig triste å meddelse at Scott Wilson har gått bort, 76 år gammel. Våre tanker går til familien og venner. Hvil i fred, Scott. Vi elsker deg, skriver folkene bak serien.

Dominic Mancini, Wilsons representant, opplyser overfor TMZ at 76-åringen døde av komplikasjoner fra leukemi i sitt eget hjem.

Wilson hadde en av de mest sentrale rollene i den populære apokalypseserien fra 2010 til 2014 i rollen som bonden Hershel Greene. Han ble skrevet ut av serien i den fjerde sesongen.

Nyheten om hans dødsfall kommer kort tid etter at det ble annonsert at Wilson er blant seriens tidligere rolleinnehavere som returnerer i sesong 9, melder Variety.

"WALKING DEAD": Wilson spilte bonden Hershel Greene i serien. Foto: Frank Ockenfels/AMC/Stella Pictures

Wilson hadde allerede filmet sine scener, og seriens fans vil dermed få et siste gjensyn med Hershel i sesong 9. Den har premiere på AMC i USA i dag.

– Scott vil alltid bli husket som en fantastisk skuespiller, og en enda bedre person som vi føler oss heldige som har fått bli kjent med, skriver AMC i en uttalelse.

– Hans karakter i «The Walking Dead» var en del av den emosjonelle kjernen i serien. Akkurat som Scott selv i virkeligheten, var Hershel en karakter som fortsatt påvirker valgene dagens karakterer tar. Våre hjerter går ut til hans kone, familie, venner og de millionene av fans som elsker ham. Scott vil bli savnet, står det videre i uttalelsen.

Wilson etterlater seg sin kone, Heavenly Koh Wilson.