17-åring pågrepet etter å ha brukt pepperspray på utested

Rundt ti personer måtte sjekkes av ambulansepersonell etter at en mann sprayet pepperspray inn mot et utested i Oslo natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi fikk kontroll på ham utenfor Nationaltheatret stasjon kort tid etterpå, og han er pågrepet, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB ved 2-tiden natt til søndag.

Det er en 17 år gammel mann som er blitt pågrepet, og barnevernsvakta har derfor blitt koblet inn i saken.

Peppersprayangrepet fant sted ved restauranten Papyon i Stortingsgaten.

Det er foreløpig usikkert hvorfor 17-åringen har brukt pepperspray mot gjestene ved utestedet, men politiet har fått opplysninger om at han forsøkte å stjele fra gjestene.

– Om han brukte sprayen for å skape forvirring eller om det var en reaksjon på at han ble oppdaget, vet vi ikke, sier operasjonslederen.

Det var snakk om rundt ti personer som ble truffet av sprayen, og alle disse fikk behandling av ambulansepersonell da de kom til stedet.

Sprayen er ikke skadelig og hensikten er å sette vedkommende ut av spill da det svir ekstremt i øynene.

– Det svir forferdelig å få dette i øynene, og man må skylle med vann. Det kan trenges mange liter, avhengig av hvor mye man har fått i øynene, sier Gulbrandsen, men kan berolige med at sprayen ikke er farlig.

– Så sant det er en vanlig pepperspray og ikke noe annet, så er det ikke skadelig. De kommer seg nok raskt, men det er ikke sikkert det er stemning for å feste noe mer i kveld.

17-åringen har blitt anmeldt for brudd på våpenloven og kroppskrenkelse, ettersom pepperspray er ulovlig for andre enn politiet og enkelte i Forsvaret å bruke som maktmiddel.

(TV 2/NTB)