Mourinho: – Det har vært en klappjakt på meg jeg aldri har opplevd før

En lettet José Mourinho hevder at han den siste tiden omtrent har fått skylden for alt som er galt i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United stod for en enorm snuoperasjon og snudde 0-2 til 3-2-seier i oppgjøret mot Newcastle.

Se hele intervjuet med Mourinho øverst!

Mange mente dette var en kamp Mourinho måtte vinne for å unngå å bli sparket. Etter kunne portugiseren puste lettet ut, og tok seg god tid i møte med BT Sport.

– Det var mentaliteten som avgjorde. Det var ønsket om å vinne og innstillingen, sa Mourinho om spillerne, før han la til:

– Ingenting er viktigere enn klubben. Det handler ikke om meg, det handler ikke om spillerne. Bare om klubben. I andre omgang ga spillerne alt, de hadde ikke mer å gi, mente han.

Mourinho har imidlertid åpenbart fått med seg at han har preget overskriftene i de største sportsmediene både i Storbritannia og resten av verden den siste tiden.

Han mener noen har vært ute etter ham.

– Jeg er 55 år, og det første gang i fotballen at jeg opplever en slik klappjakt på meg. Jeg kan takle det, jeg kan leve med det. Men noen av guttene taklet det ikke godt nok. Måten de startet kampen på var panisk. Alle spillerne i boksen gjorde feil, og på et tidspunkt fryktet jeg at de skulle score i eget mål, sa Mourinho.

– Det er for mye ondskap i noe som er vidunderlig
Den meritterte manageren lar føler mye av det som har vært skrevet i pressen den siste tiden om ham har vært ren ondskap.

– Men dette har ikke vært lett for meg heller. Livet handler om erfaringer, noen er nye, og noen er deja vu. Det gjør meg ikke til en bedre manager, men også til en bedre person. Jeg forstår industrien bedre. Jeg elsker det fremdeles, men det er annerledes. Det er for mye ondskap i noe som skal være vidunderlig. Jeg takler det, selv om det gjør meg lei. Men det er verre for guttene, sa Mourinho.

55-åringen hevder at spillerne har vært preget av alle overskriftene.

Marcus Rashford var trist, Scott McTominay var redd på banen. De gjorde feil som ikke var normale. I pausen hadde vi en god samtale. Vi ble enige om ikke love å vinne kampen, men all lovet å gi alt. Uten press, bare gi alt. Spillerne ga alt, og fortjente resultatet, mente han.

– Jeg får skylden for alt
Deretter påstod manageren at spillerne ikke lenger spiller for manageren.

– Spillerne spiller ikke for manageren. Om spillerne spiller for manageren, så er de ikke profesjonelle. Det kommer nye managere i nye klubber hele tiden. Men spillerne får pengene sine uansett. Det eneste jeg krever, er at de gir alt, mente han.

Mourinho ville ikke svare på om han frykter at han får sparken på Old Trafford.

– Som en venn av meg sa til meg tidligere idag. Dersom jeg reiser til London, får jeg skylden for at det regner. Dersom det er problemer med Brexit, så er det min feil. Jeg må være klar for alt. Dette er imidlertid et liv jeg elsker, og en jobb jeg har jobbet siden jeg var en liten unge for å oppnå, konkluderte han.