Utskjelte Sánchez ble helten etter enorm snuoperasjon

Manchester United snudde 0-2 til 3-2-seier mot Newcastle. José Mourinho kunne dermed puste lettet ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United – Newcastle 3-2:

Engelske The Mirror hevder at José Mourinho ville få sparken uansett resultat mot Newcastle. BBC og Sky på sin side hevder at klubbledelsen har full tillit til portugiseren.

Men etter forestillingen mot Newcastle er spørsmålet om det brenner like mye under føttene på manager José Mourinho.

Newcastle ledet 2-0 ved pause, men etter en begredelig førsteomgang kjempet Manchester United seg tilbake etter pause og vant 3-2.

Se alle høydepunktene fra Uniteds enorme snuoperasjon øverst!

Utskjelte Alexis Sánchez ble matchvinner med sin scoring i det 90. minutt.

– Han var ikke død, José Mourinho. Ikke riktig ennå. Den pausepraten, uansett hva som har blitt sagt og skrevet om forholdet mellom Mourinho og spillerne, den løftet hjemmelaget, slo TV 2-kommentator Øyvind Alsaker fast etter Uniteds 2-2-scoring.

– Han hadde tidenes mulighet til å gjøre opp for seg. Han kom inn og snudde kampen. Denne scoringen var viktigere enn målet mot Manchester City, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter Sánchezs matchvinnerscoring.

Alsaker er nå usikker på om United-ledelsen virkelig vil sparke Mourinho.

– Hvordan kan de sparke Mourinho når avslutningen på kampen kom på denne måten? De utskjelte stod frem og ga Mourinho resultatet han trengte mer enn noe annet. Dette kan være en ny vending for Manchester United. Kanskje er det starten på en snuoperasjon for Mourinho, sa Alsaker.

– Hvorfor kan de ikke spille slik oftere?
Comebacket imponerte TV 2s eksperter.

– Manchester United kjørte på, og vi kjente igjen Manchester United fra Sir Alex Ferguson-tidene etter pause. Det kom praktfulle prestasjoner både med 2-2-scoringen og 3-2-scorinen. Det var en episk kamp vi ble vitne til. Men hvorfor kan ikke United spille slik oftere, og slippe alle løs i angrepet? Hvorfor slipper de ikke lenkene oftere? Det funker jo, sa Brede Hangeland.

– Mourinho var man of the match. Man kunne se at han fikk spillerne med seg, konkluderte eksperten.

Men Hangeland mente forsvarspillet Manchester United viste i forkant av Newcastles scoringer i første omgang minnet om et mytteri mot Mourinho.

– Jeg har ikke en fasit. Noen spillere bukker nok under for presset. Men slik jeg ser det, så er det en grad av mytteri, både bevisst og ubevisst, av enkelte spillere her. Jeg synes synd på Mourinho, for han er den øverste ansvarlige, sa han i pausen.

Hangeland var før kampen tydelig på at han etterlyser endringer på Old Trafford. Tiraden kom etter alle de negative oppslagene om klubben den siste tiden.

– Jeg vokste opp som Manchester United-supporter og er rasende. Det er et fullstendig kaos rundt klubben, som er helt uverdig. Det jeg vil problematisere er om José Mourinho fremdeles er verdens beste manager. Han var det, men er han det nå? Han har hatt tre år på seg og brukt fire milliarder på spillere i United. Han har en fantastisk stall og et fantastisk fotballag, men de ligger altså som nummer ti på tabellen. Er dette godt nok? Jeg vil våge meg med påstanden at dersom de får inn en trener som får det beste ut av spillermatriellet, så vil de rase oppover på tabellen, slo Hangeland fast i Premier League-studio.

– En katastrofe for Mourinho
De tilreisende supporterne fra Newcastle fikk nesten umiddelbart noe å juble for. Etter sju minutter ble Kenedy gjennom. Han rundet Ashley Young, og plasserte ballen vakkert i lengste hjørnet.

– Newcastle sjokkåpnet. 1-0 til gjestene. Vondt ble det til verre for José Mourinho. Det er dette som er urovekkende. Baklengsmålene renner inn i en takt som er veldig uvanlig med José Mourinho ved roret, sa Alsaker etter Newcastles sjokkåpning.

Men vondt skulle rett etterpå bli enda verre for Mourinhos Manchester United. Newcastle-debutant Yoshinori Muto fikk stå alene og doblet ledelsen før kampuret haddde passert ti minutter.

– Muto scoret i sin debut for start for Newcastle, men hva er det som skjer på Old Trafford? Er dette slutten for José Mourinho? 0-2 før det er spilt ti minutter! En sensasjonell start på kampen, og en katastrofe for José Mourinho, sa Alsaker etter Newcastles andre for dagen.

Byttet ut før det var spilt 20 minutter
I det 18. minutt gjorde Mourinho noen grep. Han byttet ut forsvarsspilleren Eric Bailly med midtbanespilleren Juan Mata, trolig for å få mer kreativitet i det offensive spillet. Midtbanespilleren Scott McTominay ble flyttet ned i forsvaret.

Tre minutter senere var Marcus Rashford nære redusering da han headet lik utenfor etter innlegg fra Romelu Lukaku.

Men nærmere kom ikke Manchester United redusering, og måtte altså gå til pause med 0-2 i bagasjen. De gikk til pause med pipekonsert i garderoben.

– Mourinho hører nok meldingene fra fansen. En helt uakseptabel prestasjon og et helt uakseptabelt resultat ved pause, slo Alsaker fast etter de første 45 minuttene.

Brede Hangeland var sjokkert over måten Manchester United slapp inn mål på.

– Det som skjer på mål nummer én har jeg nesten ikke sett på Premier League-nivå før, sa en hoderystende Hangeland i pausen.

– Det er helt sjokkerende, og småguttenivå, mente han.

Flere bytter
I pausen gjorde Mourinho nok et bytte. Scott McTominay gikk ut, Marouane Fellaini kom inn.

Fem minutter ut i omgangen fikk Nemanja Matic en kjempesjanse til å redusere for United. Paul Pogba skjøt fra langt hold, og returen endte hos Matic som nesten hadde åpent mål. Han maktet på utrolig vis å blåse ballen himmelhøyt over.

– Fryktelig svakt av Matic. Den bør han sette, slo TV 2-ekspert Petter Myhre fast.

Tre minutter senere skjøt Juan Mata utenfor fra kloss hold. I det 66. minutt foretok Mourinho seg sitt tredje og siste bytte for dagen.

Alexis Sánchez kom inn for unggutten Marcus Rashford.

Mata og Martial fikk fulltreff
I det 69. minutt presenterte innbytter Juan Mata seg. Manchester United fikk frispark utenfor 16-meteren, og Mata skrudde vakkert inn 1-2-reduseringen for rødtrøyene.

– Praktfullt gjort av Mata, mente Myhre om reduseringsmålet.

Scoringen førte til at Manchester United mobiliserte og viste enda større angrepsvilje. Mourinho pisket sine spillere fremover på banen fra sidelinjen.

Kvarteret før slutt fikk hjemmelaget uttelling. Anthony Martial fikk ballen innenfor 16-meteren, og på vakkert vist utlignet han til 2-2 etter å ha plassert ballen i hjørnet.

– Der satt den fra Anthony Martial. Han var ikke død, José Mourinho. Ikke riktig ennå. Den pausepraten, uansett hva som har blitt sagt og skrevet om forholdet mellom Mourinho og spillerne, den løftet hjemmelaget, slo Alsaker fast etter Uniteds 2-2-scoring.

Like før slutt satte Manchester United inn vinnermålet. Alexis Sánchez stanget inn vinnermålet i det 90. minutt og reddet dagen for Mourinho og Manchester United. 3-2-seieren lettet presset på José Mourinho og ga hele troppen et pusterom før landslagspausen.

​​Ankom ikke stadion med spillertroppen
José Mourinho kom ikke sammen med spillerne da laget ankom Old Trafford før kampen.

Men han dukket opp i kampintervjuet før kamp.

Der forklarte han at trenerteamet hadde bestemt seg for å reise tidligere enn resten av laget til Old Trafford.

– Det ble anbefalt at jeg skulle reise tidligere på kamp. Vi avgjorde å reise direkte til stadion i dag tidlig, sa han.

Vraket kapteinen fra troppen
José Mourinho vraket sin kaptein Antonio Valencia i kamptroppen mot Newcastle.

Valencia havnet tidligere denne uken i overskriftene etter å ha trykket «like» på et bilde som sa at Mourinho burde få sparken på Instagram, og det ble spekulert i om det var årsaken til vrakingen.

Ashley Young vendte tilbake etter å ha mistet oppgjøret mot Valencia i Champions League.

Alexis Sánchez ble vraket fra laget og henvist til benken fra start.

Slik startet lagene:

Manchester United: David de Gea – Ashley Young (C), Eric Bailly, Chris Smalling, Luke Shaw – Scott McTominay, Nemanja Matic, Paul Pogba – Marcus Rashford, Romelu Lukaku, Anthony Martial.

Benken: Sergio Romero, Victor Lindelöf, Andreas Pereira, Marouane Fellaini, Fred, Juan Mata, Alexis Sánchez.

Newcastle: Dúbravka; Yedlin, Lascelles, Fernández, Manquillo, Ritchie, Shelvey, Diamé, Kenedy, Pérez, Muto.

Benken: Darlos, Schär, Clark, Hayden, Murphy, Atsu, Joselu.

Dommer: Anthony Taylor, Cheshire