Spurs senket Cardiff da Røde-Ralls mistet hodet: – Ren sabotasje!

Tottenham tok en oppskriftsmessig seier mot tabelljumbo Cardiff. Joe Ralls fikk rødt kort for Cardiff etter en skikkelig grisetakling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham – Cardiff 1-0:

Tottenhan klatret opp til tredjeplass på tabellen etter en oppskriftsmessig 1-0-seier mot Cardiff lørdag.

Se hvordan Cardiff ble slått øverst!

– Det var en vanskelig kamp for Tottenham, men det var klasseforskjell på lagene, mente TV 2-ekspert Trevor Morley i studio etter Tottenhams seier mot Cardiff.

Avstanden opp til Liverpool og Manchester City er bare ett poeng, men de to lagene på plassene foran Spurs har én kamp mindre spilt og møtes som kjent på Anfield på søndag.

Hittil ubeseirede Chelsea, som ligger poenget bak Tottenham på fjerdeplass, møter Southampton søndag.

– Tottenham har startet veldig bra, og dette lover veldig bra. Tottenham kommer til på spille bare bedre og bedre utover sesongen, slo TV 2-ekspert Brede Hangeland fast.

Eric Dier sendte Tottenham i ledelsen allrede etter sju minutter, og til tross for flere store sjanser til begge lag i løpet av kampen, ble midtbanespillerens fulltreffer kampens eneste.

Cardiffs Joe Ralls fikk direkte rødt kort etter en grisetakling på Lucas Moura i det 57. minutt.

– Det var stygt. Ralls prøvde ikke å ta ballen en gang, han bare meide ned Lucas Moura. Ren sabotasje, Lucas Moura ble rett og slett bare sparket ned. Sånn skal ikke fotball spilles, mente TV 2-kommentator Peder Mørtvedt etter det røde kortet.

Dier ga Spurs oppskriftsmessig ledelse
Tottenham brukte bare sju minutter før de tok ledelsen mot Cardiff.

Eric Dier dukket opp i feltet etter et innlegg. Han fikk stå helt alene og prikket enkelt Tottenham i ledelsen.

– Der spratt ballen rett vei for Tottenham. Det gjorde den definitivt ikke for Cardiff. Den landet i beina, rett foran føttene til Eric Dier, som scoret sitt første for sesongen og sitt første på Wembley, sa kommentator Peder Mørtvedt etter scoringen.

– I kampen mellom David og Goliat, så fikk David her et dårlig utgangspunkt, mente han.

Etter 23 minutter spill var Cardiff svært nære å utligne. Josh Murphy ble spilt gjennom alene med keeper, løp fra Danny Rose og lobbet ballen over Lloris. Heldigvis for Spurs var Toby Alderweireld på rett sted, og reddet avslutningen på streken.

– Keeper forsvaret til Tottenham ble ikke enige om hvem som skulle ta ballen. Lloris bare rygget og rygget, og heldigvis var Alderweireld og reddet Tottenham, beskrev Mørtvedt.

Cardiff presset Tottenham store deler av omgangen, men Tottenham kunne likevel gå til pause med 1-0-ledelse.

– Cardiff hang med, men Spurs maktet å trykke Cardiff langt tilbake i egen boks. Men det var synd at banen var så dårlig som den var, og noe Tottenham så ut til å slite med. Wembley pleier jo å være praktfull, oppsummerte TV 2-ekspert Brede Hangeland i pausen.

Morrison reddet Cardiff
Rett etter pause var det Cardiffs tur til å redde på streken. Lucas fikk stå alene på bakerste stolpe og dundret ballen mot mål.

Cardiffs nummer fire, Sean Morrison, kom til unnsetning og fikk klarert på streken. Tottenham-spillerne mente ballen var over streken, men TV-bildene viste at ballen aldri var inne.

Etter kjempesjansen beleiret nærmest Tottenham Cardiff på gjestenes banhalvdel.

Men vanligvis så treffsikre Harry Kane var blant dem som sløste med sjansene.

– Hvor mange ganger kan Cardiff slippe til denne mannen før han scorer, undret kommentator Mørtvedt seg underveis i kampen.

Røde-Ralls
I det 57. ble Cardiff redusert til ti mann. Joe Ralls grisetaklet Lucas Moura ved sidelinjen. Dommer Mike Dean dro umiddelbart frem det røde kortet.

– Dagens klarteste kort. Det var stygt. Ralls prøvde ikke å ta ballen en gang, han bare feide ned Lucas Moura. Ren saboasje, Lucas Moura ble rett og slett bare sparket ned. Sånn skal ikke fotball spilles, sa Mørtvedt etter det røde kortet.

Ti minutter senere skrek Tottenham på straffe da Danny Rose ble tydelig felt innenfor Cardiffs 16-meteren. TV-bildene viste at Spurs trolig ble snytt for et soleklart straffespark.

– Det var et spark rett over leggen der. Der var Cardiff fryktelige heldige som ikke fikk straffe mot seg, mente Mørtvedt om situasjonen.

Eric Diers fulltreffer tidlig i første omgang ble kampens eneste, og Tottenham klatret dermed opp til en foreløpig tredjeplass på tabellen etter lørdagens 1-0-seier.

Slik startet lagene:

Tottenham: Lloris, Trippier, Sanchez, Alderweireld, Rose, Dier, Winks, Lucas, Son, Sissoko, Kane.

Benken: Gazzaniga (GK), Lamela, Wanyama, Walker-Peters, Llorente, Davies, Skipp.

Cardiff: Etheridge, Bennett, Morrison, Bamba, Manga, Arter, Ralls, Murphy, Paterson, Camarasa, Hoilett.

Benken: Murphy, Richards, Ward, Zohore, Reid, Gunnarsson, Harris.

Dommer: Mike Dean, Merseyside