KUN 23 ÅR: Jimmy Duquennoy ble kun 23 år gammel.
KUN 23 ÅR: Jimmy Duquennoy ble kun 23 år gammel. Foto: Facebook.

Belgisk sykkelproff (23) funnet død

Sykkelsporten er blitt rammet av nok et tragisk dødsfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den belgiske sykkelproffen Jimmy Duquennoy (23) er død.

Belgieren syklet for prokontinental-laget WB-Aqua Protect-Veranclassic, og det er laget som melder om ungguttens dødsfall på sin Facebook-side.

– Laget fikk lørdag morgen nyheten om det forferdelige og ufattelige dødsfallet til vår rytter Jimmy Duquennoy, skriver laget i et innlegg.

Dødsårsaken er ennå ikke kjent, men det spekuleres i en mulig hjertesvikt.

– Jimmy døde uventet fredag kveld i sitt hjem. Han var 23 år gammel. Denne unge mannen var den mest joviale, snilleste, den mest åpne ... Han startet sine læreår i vårt treningslag Color-Code-Aquality Protect før han oppnådde sin drøm å bli profesjonell syklist i Wallonie Bruxelles i 2016. Hele laget sender sine dypeste kondolanser til Jimmys familie og hans nærmeste. RIP.

Duqennoy hadde ennå til gode virkelig å markere seg blant proffene, men kunne blant annet vise til en sterk 10. plass i Dwars door West-Vlaanderen denne sesongen. Han syklet også store ritt som Paris-Roubaix og Gent-Wevelgem.

Belgieren hadde nettopp deltatt i Münsterland Giro, hvor blant andre Edvald Boasson Hagen også deltok.

– Onsdag var alt fint. På onsdag reiste vi tilbake sammen fra Tyskland, hvor laget hadde deltatt på Münsterland Giro. Da var alt fint. Dette er forferdelig. Ingen unormale ting ble oppdaget under tester før sesongstart, sier lagleder Frédéric Amorison til den belgiske avisen avisen Het Laatse Nieuws.

Kjente syklister som den belgiske mesteren Oliver Naesen og Yoann Offredo har sendt sine kondolanser på sosiale medier.

– For en tragedie at noe slikt skal skje med en slik elskverdig gutt, skriver Offredo, som er lagkamerat med norske Odd-Christian Eiking i Wanty-Groupe Goubert.

Tidligere i år døde en annen ung belgier av hjertestans. Michael Goolaerts (23) ble funnet livløs ved brosteinen under Paris-Roubaix. Det viste seg at unggutten hadde veltet som følge av en hjertestans, og livet sto ikke til å redde.