Ruben Loftus-Cheek, her sammen med Maurizio Sarri etter å ha blitt byttet ut i oppgjøret mot Vidi i Europa League. Foto: REUTERS/David Klein
Ruben Loftus-Cheek, her sammen med Maurizio Sarri etter å ha blitt byttet ut i oppgjøret mot Vidi i Europa League. Foto: REUTERS/David Klein

Sarri med klar melding til Chelsea-talentet

– Han må forbedre seg, sier Maurizio Sarri om Chelsea-juvelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag fra kl. 14.45: Se Southampton - Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo

Det var knyttet store forventninger til Ruben Loftus-Cheeks retur til Chelsea etter et vellykket utlån til Crystal Palace forrige sesong, men engelskmannen har foreløpig fått lite tillit under manager Maurizio Sarri.

Nå forklarer italieneren hvorfor.

– Han er en god spiller fra en teknisk og fysisk synsvinkel. Men han må forbedre seg på det taktiske. Jeg vil ha mer taktiske ferdigheter fordi vi slapp motstanderne til tre eller fire kontringsmuligheter. Vi må gjøre det bedre, spesielt gjelder det for midtbanespillerne, sa Sarri etter torsdagens 1-0-seier mot ungarske Vidi i Europa League.

Loftus-Cheek har kommet inn i to ligakamper så langt denne sesongen, og torsdagens kamp var hans første fra start under den italienske manageren. 22-åringen, som også har slitt med skader i sesonginnledningen, ble nylig vraket til Englands landslagstropp, selv om han viste prov på spennende ferdigheter under sommerens VM.

Sarri er likevel fornøyd med at midtbanespilleren blir værende i London under landslagspausen.

– For øyeblikket er det bedre for spilleren å bli på Cobham (Chelseas treningsfelt, jou. anm) fordi det er veldig viktig å få mange treninger. I de siste tre-fire ukene har han ikke fått trent så mye. Det er mye bedre for ham å bli her og jobbe.

Loftus-Cheek, som står med 35 kamper og to scoringer for Chelsea etter debuten i 2014, ser ut til å være bak både Mateo Kovacic, N'Golo Kanté og Ross Barkley i køen om de to indreløper-plassene i Sarris system.

Og nettopp Barkleys fremgang er den itaienske Chelsea-sjefen godt fornøyd med.

– Barkley trengte å forbedre seg. Nå er det fremgang. Jeg er veldig fornøyd med ham, sa Sarri.