KRASJLANDING: Piloten kom utrolig nok uskadet fra det da han måtte nødlande sitt veteranfly på en motorvei i USA fredag.
KRASJLANDING: Piloten kom utrolig nok uskadet fra det da han måtte nødlande sitt veteranfly på en motorvei i USA fredag. Foto: Clarke County Sheriff

USA:

Fly nødlandet på motorvei

En motorveistrekning i Mississippi i USA ble fredag redningen for en pilot da han fikk motorproblemer med veteranflyet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ABC News som omtaler den dramatiske nødlandingen Boyd Williams måtte gjennomføre fredag ettermiddag lokal tid da. Han var da på vei til Gulf Shores i Alabama for en helgetur.

Williams' Navion 1946-fly hadde nettopp lettet fra flystripen i Meridian i delstaten Mississippi da han begynte å merke problemer med motoren.

– Jeg signaliserte at jeg skulle snu og fly tilbake, og sekunder senere stoppet motoren helt, sa piloten Boyd Williams.

Vet ikke årsaken

Clarke County-sheriff Todd Kemp sier at de foreløpig ikke vet hva som var årsaken bak motorproblemene.

– Han forlot flystripa med full tank, men måtte lande her på motorveien da han fikk problemer. Han forsøkte å lande midt på veien, men fikk noen problemer og måtte ta den litt ut mot veiskulderen, noe som førte til at landingshjulene ble revet vekk fra under flyet, sa Kemp.

På mirakuløst vis ble verken Williams eller noen av de veifarende skadet i ulykken. Det var en trafikktung dag, med mange som var på vei til stranden.

– Han er veldig heldig at det ikke ble en større hendelse. Vi er også glade for at han selv ikke er skadet, sier Kemp.

Datteren hørte nødmeldingen

Willams' datter jobber ved flystripen der faren hennes lettet fra, og hørte meldingene over radioen om at farens fly hadde mistet all motorkraft. Hun og søsteren kjappet seg til åstedet og fryktet det verste.

– Jeg hadde sagt ha det til faren min kun noen minutter tidligere. Jeg gråt og hadde vondt inni meg, og bare ba om at han ikke var skadet. Da jeg kom fram og så at han var uskadet, var det den beste følelsen i verden, sier datteren Hannah Williams til ABC.

Williams selv var også veldig klar over englevakten han selv og de veifarende hadde hatt.

– Jeg er glad for å være her. Jeg er glad for å være i én del, og takknemlig for at ingen på veien ble skadet, sa Williams.