FERDIG: Engelsk avis hevder Mourinho er ferdig på Old Trafford.
FERDIG: Engelsk avis hevder Mourinho er ferdig på Old Trafford. Foto: Lindsey Parnaby

Full forvirring rundt Mourinhos framtid

The Daily Mirror slår fast at José Mourinho er ferdig på Old Trafford etter helgens kamp mot Newcastle. Samtidig melder BBC og Sky Sports at den utskjelte manageren fortsatt har tillit hos United-styret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United har åpnet sesongen svakt og det får nå konsekvenser, ifølge den engelske avisen The Mirror.

De melder at José Mourinho er ferdig på Old Trafford og får sparken i helgen – uansett hvordan det måtte gå mot Newcastle.

– José Mourinho har mistet tilliten til Manchester United-styret og får sparken i helgen, fastslår avisen.

Avisen skriver videre at alt som har skjedd både på og utenfor banen den siste tiden har ført til at United-ledelsen har kommet frem til at det eneste riktige er å kvitte seg med Mourinho.

– De har kommet frem til «the point of no return», skriver avisen videre.

– Klubbdirektøren har fått nok
Mourinho har fått både deler av fansen, spillergruppen og støtteapparatet mot seg i løpet av den siste tiden. Nå skal klubbens styre og klubbdirektør Ed Woodward ha fått nok.

TV 2-ekspert Brede Hangeland har fått med seg at The Mirror hevder at Mourinho er ferdig, mens BBC og Sky Sports News på sin side påstår at portugiseren har styrets fulle tillit.

– Akkurat nå er det et sirkus, og det er trist for en storklubb som Manchster United. Akkurat nå foregår det nok mye storpolitikk i gangene på Old Trafford. Det blir spennende å følge dette dramaet, mente Hangeland.

Manchester United ligger på en skuffende tiendeplass på tabellen og er allerede ni poeng bak ledende Manchester City. Rødtrøyene fra Old Trafford står uten seier i sine fire siste kamper.

Neville: – En skam om dette stemmer
Manchester United-legenden Gary Neville uttalte seg fredag kveld om spekulasjonene rundt Mourinhos fremtid.

Han mener Mourinho ikke bør få sparken.

REAGERER: Gary Neville reagerer på fredagens spekulasjoner om at Mourinho har fått sparken.
REAGERER: Gary Neville reagerer på fredagens spekulasjoner om at Mourinho har fått sparken. Foto: Alberto Saiz

– Nei... Dersom dette stemmer, og journalister finner det ut før det skjer, så er det en skam. Journalister skriver ikke slike historier dersom de ikke er helt sikre. Manchester United undergraver sin manager, tordner han til Sky, ifølge fotballjournalisten Melissa Reddy på Twitter.

Tidligere Real Madrid-trener Zinedine Zidane er favoritt til å erstatte Mourinho, men det er usikkert om franskmannen er villig til å overta jobben allerede i høst.

Michael Carrick, som for øyeblikket er assistentmananger under Mourinho, nevnes som en potensiell vikarmanager frem til Manchester United har funnet en permanent manager.

– Mourinho har allerede selv fått beskjeden
José Mourinho selv var usedvanlig tam på fredagens pressekonferanse, som kun varte i tre minutter.

– Vi kan gjøre det mye bedre. Vi trenger poeng, poeng som vi tapte i de to siste Premier League-kampene. Ett poeng av seks mulige. Vi vet at for å forbedre posisjonen vår, så må vi vinne disse poengene, sa Mourinho på en pressekonferanse fredag.

Men selv om klubben skulle klatre på tabellen, er Mourinho altså ved veis ende etter Uniteds dårligste sesongstart på 29 år, ifølge Mirror, som også skriver at manageren på pressekonferansen virket nedslått og innforstått med sin egen skjebne.

BBC og Sky: – Fortsatt tillit

Men rapportene fra The Mirror til tross, BBC mener å vite at portugiseren sitter trygt også etter helgens kamp mot Newcastle.

BBC-journalisten Simon Stone, kjent for sine gode kilder i og rundt United, mener å vite at det «ikke er noen umiddelbar trussel mot hans stilling».

Også Sky Sports siterer kilder på at det ikke har blitt tatt noen avgjørelse om å fjerne Mourinho.

Så til tross for fire kamper på rad uten seier kan det se ut som Mourinho skal få muligheten til å rette United-skuta utover høsten.