BØTELAGT: Newcastle-manager Rafael Benitez.
BØTELAGT: Newcastle-manager Rafael Benitez. Foto: Craig Brough

Benitez bøtelagt med 680.000 kroner etter å ha gitt dommeren ros

Newcastle-manager Rafael Benitez har godtatt boten han fikk etter uttalelsene om dommer Andre Marriner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag: Se Manchester United – Newcastle fra klokken 18.00

Det engelske fotballforbundet (FA) har bøtelagt Newcastles manager Rafa Benitez med 60.000 pund – eller rundt 680.000 kroner etter dagens kurs – for uttalelsene spanjolen kom med om dommeren før en kamp.

Benitez har blitt bøtelagt for å snakket om dommer Andre Marriner i kampintervjuet før oppgjøret mot Crystal Palace 22. september. Newcastle-manageren har akseptert straffen.

Han sa ingenting negativt om dommeren, men FAs regelverk sier at det er ikke lov å uttale seg om kampdommeren før avspark til media.

– Jeg har stor tillit til Andre Marriner. Han har masse erfaring, selv om statistikken med våre spillere ikke er så bra med tanke på røde kort, uttalte Benitez, ifølge The Daily Mail.

Benitez kom med uttalelsene etter at Crystal Palace-stjernen Wilfried Zaha etterlyste mer beskyttelse fra dommerne etter Crystal Palaces tap mot Watford i august.

Det engelske fotballforbund (FA) slo fast at uttalelsene til Benitez var et brudd på regelverket som ble innført i 2009.

– Verken managere, spillere eller andre klubbrepresentanter får ikke lenger uttale seg om kampdommeren i møte med media før en kamp, heter det blant annet i regelverket til FA.

Benitez har akseptert både siktelsen og boten han fikk fra FA, skriver The Daily Mail.

For Newcastle og Rafael Benitez venter nå en tøff oppgave i Premier League. Lørdag venter nemlig Manchester United på Old Trafford.

Kampen sendes direkte på TV 2 Premium og TV 2 Sumo.