SLITER: Alexis Sánchez sliter stort om dagen i Manchester United.
SLITER: Alexis Sánchez sliter stort om dagen i Manchester United. Foto: Phil Noble

United-legende: – Jeg synes synd på Alexis Sánchez

Gary Neville kan ikke forstå hvorfor Alexis Sánchez ikke har fått det til å stemme i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag klokken 18.00: Se Manchester United – Newcastle

Alexis Sánchez sliter stort om dagen i Manchester United.

Den offisielle statistikken viser at angriperen står bokført med to scoringer og fire assist på sine 27 siste kamper i Premier League-kamper.

Chileneren har ikke scoret på de ti siste ligakampene.

Ikke siden Sánchez to første sesonger i Udinese i 2008 og 2009 har angriperen levert så svake tall i sin karriere.

Den tidligere Manchester United-backen Gary Neville, som de siste årene har gjort seg bemerket som frittalende ekspert på Sky Sports News, sier at han synes synd på Alexis Sánchez.

– Får meg til å føle meg trist
I sin spalte hos Sky Sports News utdyper han hvorfor:

– Alexis Sánchez har virkelig slitt denne sesongen. Sánchez ser ut som en skygge av seg selv, og en skygge av det han var i Arsenal. Sánchez var stjerne å se på de siste årene, og du blir ikke en dårlig spiller over natten, konstaterer Neville.

– At han nå spiller som han gjør, får meg bare til å føle meg trist. Når du ser en spiller sliter som han gjør nå, blir du bare lei deg, for alle vet at Sánchez var en glimrende spiller for bare noen år tilbake, fortsetter han.

Neville, som vant åtte Premier League-titler og to Champions League-troféer med Manchester United, hevder det ikke finnes en god forklaring på hvorfor Sánchez sliter så mye om dagen.

– Alle vet at han er en kriger, som jobber bakover og fremover på banen, og en spiller som alle ønsker å se på en fotballbane. Jeg hadde derfor forventet at han virkelig ville vise hvor god og løpsterk han er denne sesongen, men jeg har ingen forklaringer på hva som har skjedd, mener han.

– En kamp United må vinne
Manchester United-legenden håper at både Sánchez og lagkameratene omsider får det å stemme i lørdagens TV 2 Premium-sendte oppgjør mot Newcastle.

Neville beskriver oppgjøret som en kamp Manchester United må vinne.

– Newcastle kan være den rette motstanderen for Manchester United nå. Det er en kamp Manchester United må vinne. Men jeg forventer ikke en klassiker, fordi Newcastle vil komme til kampen kompakt og defensive, og satse på sine kontringer. Jeg tror det blir en tett og jevn kamp, der det blir svært viktig for United å få et tidlig mål, oppsummerer han.