Kygo vil lokke Ed Sheeran med nytt studio i Bergen

Kyrre Gørvell-Dahll (27) starter nytt plateselskap med hjemmelaget studio i sitt nye hjem til 41 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i høst ble det kjent at Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, har kjøpt Bergens dyreste hus på en prakteiendom i bydelen Fana. Nå satser bergenseren på at det skal bidra til å lokke superstjerner til Vestlandet.

Kygo er for tiden hjemme i Bergen for å ta i mot sin hyllest fra byens beboere i form av sin egen inngravering på Bergens «Walk of Fame» på Nøstet. Men han har større planer for byen, han vil bruke seg selv til å få superstjerner til regnbyen.

– Ed Sheeran har vel egentlig vært på toppen av listen, så vi får vel se om det noen gang skjer. Det hadde vært kult. Jeg tenker at det kan jo være eksotisk for mange andre å komme til Bergen og sånne omgivelser som vi har her. Kanskje jeg kan klare å friste Ed Sheeran, sier artisten til TV 2.

Bergen til han dør

Kygo er ikke i tvil om at Bergen er stedet han vil tilbringe sine eldre dager. Nå kan han skimte sitt eget navn i Walk Of fame Bergen, hvor han deler plass med svært kjente navn som statsminister Erna Solberg og Jan Eggum.

– Bergen er jo på en måte her jeg har vokst opp og har planer om å bo resten av mitt liv. Så det å få en sånn anerkjennelse fra hjembyen, det betyr mye, sier artisten idet han ser navnet og logoen på steinen som er innfelt i fortauet i Nøstegaten.

Kyrre Gørvell-Dahll tok del i sin egen avduking av Walk of Fame i Bergen. Her deler han plass med flere OL-mestere og navn som Erna Solberg. Foto: Siren Helen Henschien TV 2.
Kyrre Gørvell-Dahll tok del i sin egen avduking av Walk of Fame i Bergen. Her deler han plass med flere OL-mestere og navn som Erna Solberg. Foto: Siren Helen Henschien TV 2.

Og han er tydeligvis populær blant sine egne. Både unge og voksne hadde møtt frem for å overvære avdukingen, blant annet 14 år gamle Madelen Haga.

– Jeg synes han er kjempekul. Jeg liker veldig godt musikken og dette her er egentlig veldig gøy, sier Madelen Haga (14) som hadde møtt opp for å se superstjernen.

Vil få frem talenter

Nå har Kygo startet eget plateselskap med sin amerikanske manager Myles Shear. Gørvell-Dahll sier første steg er å gjøre det klart til at han kan ha innflyttningsfest i sitt nye hjem. Deretter skal han også bygge studio slik at han kan legge til rette for å invitere store stjerner, men unge talenter kan også glede seg. Han vil gjøre slik at huset kan bli brukt av fremtidens musikkstjerner.

– Jeg liker veldig godt å lete etter nye talenter og nå kan vi endelig prøve å hjelpe de videre. Så det er veldig gøy, et spennende prosjekt, sier Kygo om sitt ferske plateselskap Palm Tree.

– Vil vi få se superstjerner i ditt nye palass?

– Vi få nå se da, nå har jeg iallefall et sted de kan bo og et kult sted å jobbe, sier 27-åringen.