– Det er totalt urettferdig

Tottenham-manager Mauricio Pochettino ser med gru på klubbens fryktinngytende kampprogram etter landslagspausen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Cardiff på TV 2 Sport Premium 1 og Sumo lørdag fra klokken 15.30.

Jan Vertonghen er siste tilskudd til Tottenhams betydelige skadeliste. Midtstopperen sliter med hamstringen og er ute i fire til seks uker.

Belgieren er dermed uaktuell til lørdagens TV 2 Premium-sendte oppgjør mot Cardiff på Wembley.

Vertonghen måtte byttes ut ved pause mot Huddersfield sist helg, og var ikke med mot Barcelona i Champions League i midtuken.

Fredag bekreftet Belgias landslagssjef Roberto Martínez at Vertonghen har en lårskade.

Assisterende manager Jesus Perez i Tottenham sier at skaden er uvanlig, og at det kan ta enda lenger tid å få Vertonghen på beina igjen.

– Det kan ta en stund. Det er ikke en vanlig skade. Det er en strekk, og en slik skade må undersøkes skikkelig. Vi må skanne ham en gang til før vi vet tidsperspektivet, sier Perez.​

Nyheten er svært uheldig for Tottenham-manager Mauricio Pochettino, som fra før har flere sentrale spillere ute. Blant dem er midtbanetrioen Christian Eriksen, Dele Alli og Mousa Dembele, samt høyrebacken Serge Aurier og målvakt Michel Vorm.

Fryktinngytende kampprogram

Den argentinske manageren vil nok håpe at nøkkelspillerne er tilbake etter den kommende landslagspause, for da trenger han virkelig alle mann han kan stable på beina.

Høstmørket har for lengst bredt seg over det ganske land, og opprinnelig skulle Tottenham allerede ha funnet seg godt til rette i sin nye storstue. Den er som kjent ennå ikke ferdig, noe som har ført til at klubben fremdeles må spille sine hjemmekamper på Wembley.

Det har igjen ført til drastiske konsekvenser for et allerede tettpakket kampprogram.

Kampen mot Manchester City, som opprinnelig var oppsatt søndag 28. oktober, har blitt flyttet til mandag ettersom Wembley er opptatt på grunn av en for lengst planlagt NFL-kamp.

Samtidig har kampen borte mot Wolverhampton, som opprinnelig var oppsatt søndag 4. november, blitt flyttet til lørdag kveld på grunn av Spurs' Champions League-møte med PSV.

Dermed kan Pochettino se frem mot et fryktinngytende kampprogram, lenge før julepynten har kommet i butikkene.

Fra 20. oktober til 6. november skal Tottenham spille seks kamper på 18 dager, altså kamp hver tredje dag. Fire av disse kampene kommer mellom 29. oktober og 6. november, noe som betyr at London-laget må spille fire kamper på bare ni dager.

Manageren er alt annet enn fornøyd med omstendighetene.

– Situasjonen denne sesongen er så tøff. Bare se hva som skjer i Carabao Cup (Ligacupen). Vi skal spille mandag på Wembley mot Manchester City og så må vi spille onsdag eller torsdag (kampen har blitt fastsatt til onsdag), og så må vi spille lørdag, og tirsdag i Champions League.

– Det er totalt urettferdig for et lag som ønsker å vinne titler, sier en oppgitt Pochettino om situasjonen ifølge nettstedet football.london.

Onsdag fikk et skaderammet Spurs-lag en fotballeksjon av Barcelona og Lionel Messi i Champions League. ​På fredagens pressekonferanse fikk Pochettino spørsmål om stallen er god og bred nok til å tåle det som venter. Tottenham valgte som kjent ikke å hente en eneste spiller under sommerens overgangsmarked.

– Jeg føler at vi må dele det opp, det er ikke rettferdig å sammenligne dagens Tottenham med Barcelona. Men ellers føler jeg at vi har en stall som er god nok til å konkurrere. På onsdag viste vi også at vår stall er god nok til å kjempe i hver eneste kamp hvis vi er like modige som vi var i den kampen.

(©NTB/TV 2)