REAGERER PÅ SØKSMÅLET: Nils Arne Eggen synes det er rart at Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen trekker RBK for retten.
REAGERER PÅ SØKSMÅLET: Nils Arne Eggen synes det er rart at Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen trekker RBK for retten. Foto: Åserud, Lise

– Rart at rosenborgere som Kåre og Erik går til rettssak mot klubben

Nils Arne Eggen ble tatt med i rådslagning før Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken. – Det føles unaturlig, sier Rosenborg-legenden om søksmålet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er uenige i det, men jeg håper ikke at vi er uvenner av den grunn.

Det sier Nils Arne Eggen når søksmålet fra Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun mot Rosenborg blir bragt på bordet.

– Det er rart

De to trenerne ble fjernet fra sine stillinger i Rosenborg 19. juli fordi klubben og styreleder Ivar Koteng mener at man «skal bygge en større og bedre grunnmur over tid».

Hoftun og Ingebrigtsen mener på sin side at de er oppsagt på usaklig grunnlag og stevnet i slutten av september Rosenborg.

– Kåre og Erik er mine venner og elever. Jeg skulle ønsket av hele mitt hjerte at prestasjonene var gode nok. Ikke noe hadde vært bedre. Men det ble ikke sånn. Forholdet mellom styrets krav om ambisjoner, spillemåte og treningsmåte skar seg. For meg er det veldig rart at rosenborgere som Kåre og Erik går til rettssak mot klubben. Det føles for meg litt unaturlig, sier Eggen til TV 2 i forbindelse med lanseringen av boken «Nils Arne» ført til pennen av Otto Ulseth.

Trenerlegenden, som ledet RBK til 14 seriemesterskap, har fremdeles en viss innflytelse i klubben. Adresseavisen skriver at blant andre styreleder Koteng var hjemme hos Eggen i forkant av avskjedigelsen av Hoftun og Ingebrigtsen for rådslagning.

I intervjuet sier Eggen at han stiller seg bak styrets avgjørelse slik han også gjorde da Hoftun og Ingebrigtsen i sin tid tok over for Per Joar Hansen. Nå håper 77-åringen at forholdet til de to rosenborgerne ikke har tatt noen skade.

– Vi har ikke snakket noe mye om det. Det er ganske naturlig også. Jeg blir 78 neste gang jeg fyller år. Jeg står på utsiden. Om Kåre og Erik har behov for å snakk med meg, er de hjertelig velkomne til det, sier Eggen.

– Vil ikke bli sjuende far i huset

I praten med TV 2 forteller Eggen i kjent stil engasjert om hva som skal til for å lykkes i toppfotballen, noe han har fått erfare i sine mange år på sidelinjen. Han ønsker fremdels å bidra i klubben, men ønsker ikke å bli noen sjuende far i huset på Brakka.

– Vi har et utmerket forhold. Ledelse og styre. Jeg prøver alt jeg kan å ikke bli sjuende far i huset som skal fortelle dem hva de skal gjøre. Har de behov for å vite min mening om konkrete ting og avgjørelser, så gir jeg selvsagt det. Det må på en måte være en kommunikasjon som går fra Rosenborg til meg, og ikke omvendt, sier Eggen.

– De kommer til meg når de har behov for å få svar eller synspunkt på noe. Jeg kjører ikke innom Lerkendal og forteller dem hva de skal gjøre. Snarer tvert imot. Behovet må komme fra Rosenborg.

Eggen fikk ikke med seg samfulle minutter av RBKs 1-3-tap mot et mye bedre RB Leipzig-lag , men mener noe manglet hos de med hvite trøyer på Lerkendal-gresset torsdag kveld.

– I går manglet vi løpskraft, duellkraft. Leipzig er et bra lag, men det å tape dueller og ikke springe nok, det er vi kjent for i Norge at vi klarer. Det er lett for meg å som ikke har noe ansvar å si det, men jeg mener det, sier Eggen.