TRIO: Dommerne Tshawe Baqwa, Silje Larsen Borgan og Gunnar Greve er årets trio.
TRIO: Dommerne Tshawe Baqwa, Silje Larsen Borgan og Gunnar Greve er årets trio. Foto: TV 2

I kveld blir en av disse tre erstattet

Ina Wroldsen kommer tilbake i Idol-stolen i kveld.

I 2016 var Wroldsen Idol-dommer sammen med Sandeep Singh, Vinni og Gunnar Greve.

Fredag 19.30 erstatter hun sistnevnte i sitt comeback.

I Asia

– Like før auditionrundene for årets sesong skulle starte, fikk jeg et tilbud og en unik mulighet fra kinesiske Tencent og det internasjonale plateselskapet Sony Music. De vil at jeg skal bygge og lede et helt nytt plateselskap for elektronisk musikk, Liquid State. Gjennom god dialog med mine arbeidsgivere i TV 2 og produksjonsselskapet Fremantle, fikk jeg støtten jeg trengte for å kunne gjennomføre årets sesong med Idol parallelt med denne nye jobben, forklarer Greve til TV 2.

Det innebærer at musikkmanageren pendler mellom Europa og Asia denne høsten.

– Heldigvis har TV 2 allerede linet opp noen enestående vikarer for meg. Jeg både håper og tror jeg at den nye rollen min som «managing director» for Liquid State vil gi meg bedre og bredere internasjonal erfaring, som igjen vil komme til nytte i jobben min for Idol. Med det sagt kommer jeg til å lengte veldig hjem til dommerstolen og gjengen vår i kveld, sier han.

En ære

– Gunnar har lojalt og trofast stilt opp for Idol gjennom fire tidligere sesonger, og det gleder oss at han har suksess på flere fronter. Denne høsten vil han få vikar ved noen få anledninger. Vi er glade og stolte over at en kapasitet som Ina Wroldsen har takket ja til å vikariere under den første livesendingen vår, sier TV 2s pressekontakt for Idol, Håvard Solem.

Wroldsen, som i tillegg til en fantastisk solokarrière har skrevet låter for blant annet One Direction og Britney Spears, grugleder seg til fredagskvelden.

– Jeg har fått æren av å vikariere for Gunnar på fredag. Det er store sko å fylle, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Jeg gleder meg veldig til å møte - og ikke minst til å høre - alle sammen, sier Wroldsen.