«Perry»: – Det var en veldig god søknad

Kristoffer Zachariassen storspilte mot Genk med landslagsassistenten på tribunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

– Zachariassen var tilbake på det toppnivået han har vist i Norge det siste halvannet året, sier Per Joar Hansen til TV 2.

Torsdag kveld fikk Lars Lagerbäcks høyre hånd se Zachariassen score – og storspille – mot Genk fra tribuneplass.

«Perry»​ understreker at 24-åringens prestasjon er et produkt av et Sarpsborg-lag som endelig så ut som seg selv igjen.

– Han har heller ikke vært god de seks kampene de har tapt. Når kollektivet fungerer, får du frem hans spissegenskaper og kompetanse, mener landslagsassistenten.

– Han har en vanvittig løpskapasitet, og er flink til å lukte spesielt andre- og tredjeballer som ramler ned i og rundt boksen. Han er god i duellspillet, og er alltid på plass der han skal være. Han dekker store rom og og er flink til å drive med ballen, fortsetter han.

Faktisk spilte Zachariassen så godt mot Genk at han ble ut på UEFAs offisielle Europa League-lag for denne runden.

– Jeg er ikke god nok

Midtbanespilleren fra Sotra utenfor Bergen har hatt en vanvittig reise. For bare to år siden spilte han i 2. divisjon.

Han er klar på at han har ambisjoner om å spille med flagget på brystet.

– Du drømmer jo om å spille for landslaget, men det får heller skje hvis den tiden kommer. Jeg får jobbe beinhardt for å klare å komme inn. Det er knallhard konkurranse, og det skal mye til for å komme med, medgir Zachariassen.

– Mener du at du burde være med?

– Nå er jeg ikke med. Da er jeg ikke god nok. Jeg får heller jobbe beinhardt videre, også drømmer jeg om å bli tatt ut, svarer Sarpsborg 08-profilen.

– Så ærlige må vi være

Én ting taler imidlertid imot landslagsplass for Zachariassen: At han spiller i Eliteserien.

I troppen til de kommende Nations League-kampene spiller samtlige midtbanespillere i utlandet. Hansen innrømmer at veien til landslagsvarme er kortere for dem som spiller i Europas fem største ligaer, men også i andre utenlandske ligaer som den belgiske.

– Så ærlige må vi være. Det skal ikke stikkes under en stol, medgir landslagsassistenten.

Derimot er han krystallklar på at prestasjoner i Europaligaen vil bidra til å åpne døren for spillere som Zachariassen.

– Du har spillere som Tore (Reginiussen, journ. anm) og Birger (Meling) som gjennom gode prestasjoner i Europaligaen får sjansen på landslaget. Det å spille kamper mot Genk og vise seg frem, er en veldig god søknad for å være med å konkurrere. Det er det nivået som er internasjonal fotball, slår han fast.

– En maskin uten like

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen fullroser midtbanespilleren fra Sotra.

– Det føyer seg inn i rekken av gode kamper han har levert i Sarpsborg-trøyen. På sitt beste er han en maskin uten like, roser Mathisen.

– Burde han være i landslagstroppen?

– Ja, jeg synes han fortjener en plass på det norske A-landslaget. Han passer bra inn i Lagerbäcks måte å spille på. Det er lenge siden jeg snakket om at han burde få muligheten, og Zachariassen utvikler seg måned for måned og sesong for sesong, svarer han.

Som landslagsassistenten, mener Mathisen det er avgjørende at Zachariassen viser seg frem på europeisk nivå.

– Jeg tror ikke Lagerbäck og «Perry» anser Eliteserien som en veldig bra liga. Men det de har sett av Zachariassen i Europa viser at han har internasjonalt snitt over seg, konstaterer Mathisen.

På bruttolisten

Sarpsborg 08s sportssjef, Thomas Berntsen, mener det er flere på laget deres som bør nærme seg Lagerbäcks tropp – inkludert Zachariassen.

– Jeg tror Zachariassen er god nok til å bidra i den gruppen, men Lagerbäck og «Perry» har pleid å ha «god call» på å ta ut riktig landslag. Jeg regner med at de tar ut Zachariassen når det er behov, sier Berntsen, før han følger opp:

– Når de tar ham ut, vet de at de får bra nok vare.

«Perry» vil ikke spekulere på når en får se 24-åringen på landslaget, men avslører at Zachariassen er på en bruttoliste på om lag 30 spillere landslagsledelsen følger med på.

– Den listen er han selvsagt med på. Han er en av dem i Eliteserien med spennende egenskaper, som kan være mulig å videreutvikle til et enda høyere nivå, mener Lagerbäcks assistent.