VISTE MUSKLER I FRANKRIKE: Fernando Gaviria tok to etappeseirer før han måtte bryter Tour de France. Her fra en av seirene foran blant andre Peter Sagan og Alexander Kristoff.
VISTE MUSKLER I FRANKRIKE: Fernando Gaviria tok to etappeseirer før han måtte bryter Tour de France. Her fra en av seirene foran blant andre Peter Sagan og Alexander Kristoff. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Superspurter kobles til Kristoffs lag

Fernando Gaviria ryktes å forlate Quick-Step Floors ett år før tiden for å slutte seg til UAE Team Emirates.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kolombianske Fernando Gaviria (24) er en av stjernene som skinner sterkest på sykkelsportens himmel.

Overgang på trappene

Spurteren spås å bli en av rytterne å regne med i årene som kommer, og allerede har 24-åringen vist hvilket enormt potensial han har med to etappeseirer i årets Tour de France, samt flere topp-plasseringer i store ritt forrige sesong.

Nå skriver italienske Gazzetta dello Sport at Gaviria er på vei bort fra Quick-Step Floors ett år før kontrakten med det belgiske storlaget går ut.

Neste mulige destinasjon? UAE Team Emirates.

Det vil i så fall være svært dårlige nyheter for Alexander Kristoff, lagets hovedspurter. Gazzetta melder at overgangen er nær fullført.

– Foreløpig er det vel bare rykter. Jeg har kun hørt om dette fra media, så jeg vet ikke om det er sant. Vi får se, skriver Kristoff i en SMS til TV 2.

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd mener en Gaviria-overgang vil utgjør en stor trussel for Kristoffs sjanser.

– Jeg ville følt meg veldig truet om jeg var Kristoff, sier Hushovd og understreker at det foreløpig bare er snakk om rykter.

– Det er klart at dersom dette er tilfellet, så er han en stor trussel til Kristoffs spurtmuligheter i de store løpene. Som Tour de France.

Lovende også i klassikerne

I likhet med Kristoff er Gaviria en solid spurter, men også en utmerket klassiker-rytter. Kolombianeren noterte seg for en femteplass i fjorårets Milano-Sanremo - plassen bak Kristoff. Man hadde derfor store forventninger til hva Gaviria kunne levere i Flandern rundt og Paris-Roubaix, men en skade gjorde at kolombianeren måtte stå over de to monumentene.

– Da blir det en dobbeltmulighet med Gaviria og Kristoff. Han har vist at han kan henge med over de siste bakkene i Milano-Sanremo. Kommer de inn i spurten samlet, er nok Gaviria raskere. I et sånt type løp vil nok Alex spille andrefiolin, sier Hushovd.

– Gaviria er fremtiden. Så blir det spennende å se om han klarer klassikerne i nord. Det er mange som kommer fra banen og er raske i spurten, men ikke klarer å ta steget opp i for eksempel Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Grunnen til at Gaviria ser ut til å forlate Quick-Step Floors er at det skal kuttes i budsjettet mens lagsjef Patrick Lefevere fortsetter jakten på en stor sponsor. Også Enric Mas, årets andremann i Vuelta a Espana, ryktes bort fra sesongens mest dominerende sykkel-lag.

Dersom Gaviria signerer for UAE Team Emirates, blir han lagkamerat med Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm.