TILBAKE: Petter Northug er tilbake på sprintlandslaget, mens skal ikke være blant de første på Arild Monsens liste.
TILBAKE: Petter Northug er tilbake på sprintlandslaget, mens skal ikke være blant de første på Arild Monsens liste. Foto: Junge, Heiko

NRK: Northug ikke blant de forhåndsuttatte

Petter Northug skal ikke være blant dem som allerede er uttatt til verenscupåpningen i Finland 24. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det NRK erfarer, består sprintlaget av Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar og Sondre Turvoll Fossli.

I tillegg har Johannes Høsflot Klæbo og Martin Løwstrøm Nyenget friplasser som sammenlagtvinnere av verdenscupen og skandinavisk cup, skriver statskanalen.

Ifølge dem har Emil Iversen fått klarsignal og er høyaktuell til både 15-kilometeren og sprinten, som betyr at det kan bli en kamp om den siste sprintplassen mellom Petter Northug og Finn Hågen Krogh.

Dermed er det opp til Northug å levere i de siste rennene før sprinten den 24. november for å overbevise landslagsledelsen.

– Ingen bombe

TV 2s langrennsekspert, Petter Soleng Skinstad, er ikke overrasket over at Northug ikke er blant de forhåndsuttatte.

– Blant dem finner du løpere som presterte på et jevnt høyt nivå i fjor, så det er ingen bombe at det er den type løpere som får tommel opp. Dessverre er ikke Petter en av dem, men det positive er at det er ledige plasser, påpeker Skinstad.

– Da er det ikke verre enn at han må komme til finalen i sprinten på Beitostølen, så kommer han til Kuusamo, spår TV 2s langrennekspert.

– Han er ikke helt ute av det

Før helgen innrømmet Northug at sykdomsperiodene har satt ham tilbake. Skinstad mener likevel at blant annet 32-åringens resultater i rulleskirennene tyder på at en sprintfinale på Beitostølen er realistisk.

– Du ser også på sprintøktene med landslaget at han ikke er helt ute av det. Jeg tror han kan være god nok til å kvalifisere seg gjennom sprinten, men jeg tror ikke han er god nok til å kvalifisere seg gjennom distanserenn, sier han, og understreker at han tror Northug kommer til å gå også distanserenn i verdenscupen senere i vinter.

I den nasjonale sesongåpningen har Northug planer om å gå ett distanserenn i tillegg til sprinten. Skinstad tror nøkkelen til å bli tatt ut til for eksempel femmilen i VM, er å gjøre det bra på sprint.

– I VM tas det ut en tropp, og ikke et lag til hver enkelt distanse. Femmilen er siste distanse. Hvis han kvalifiserer seg til VM gjennom sprint og går gode distanserenn etter hvert som sesongen kommer i gang, så tror jeg han kan finne på å gå den, spekulerer han.