Imponert Berge: – Den tøffeste kampen jeg har spilt denne sesongen

Sander Berge tror Sarpsborg 08 kan avansere i Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08-Genk 3-1

Sarpsborg 08 leder sin gruppe i Europaligaen i fotball etter at de sjokkerte Genk og vant 3-1 på Sarpsborg stadion torsdag. Med de tre poengene innkasserer Østfold-klubben samtidig 5,3 millioner kroner.

På sine siste 27 kamper har Genk vunnet 24, spilt tre uavgjort og ikke tapt en eneste kamp. Men det var før de møtte Sarpsborg torsdag kveld.

Sander Berge var en skuffet mann etter kampen.

– Vi er veldig skuffet. Vi kom hit for å ta med oss tre poeng. Å tape 1-3 her var ikke det vi vil ville. En dårlig kamp av oss. Vi stod med luen i hånden. Sarpsborg var gode på dødballer og de hadde god struktur, og vi fikk ikke til pasningsspillet vi ønsket. Vi var ikke på topp i dag, sukket han etter kampen.

– Var Sarpsborg bedre enn forventet?

– Ikke for min del, jeg visste hva som kom. Som helhet fremstod vi ikke godt nok denne kampen, og klarte ikke å demme opp for deres styrke, svarte han.

– Dere har vunnet mange kamper på rad – hvorfor ble det stopp her?

– Det er en tøffeste kampen jeg har spilt hittil i sesongen. Det var noe helt annet enn hva vi har vært vant med. Sarpsborg var veldig gode.

Gruppen er vidåpen etter to kamper. Samtlige lag står med tre poeng.

– Det er kult at mange i gruppen har tre poeng. Det er jevnt, så får vi se. Vi har Sarpsborg hjemme, og da skal vi la dem kjenne på det. Da skal de få se et annet Genk-lag, slår Berge fast.

Landslagsspilleren tror Sarpsborg 08 kan fortsette å overraske.

– Vi må bare snu om, at vi taper her er ikke livets undergang. Sarpsborg kan absolutt gå videre. Besiktas og andre lag kan få kjempeproblemer her. Akkurat nå er det jevnt, og det er opp til enhver.

– Hva synes du om stemningen?

– Det var helt rått å spille utpå der. Sarpsborg fikk mål på gunstige tidspunkt og fansen med seg hele veien, sier han.

Berge fikk lite til å stemme på Sarpsborg stadion. Ekspertkommentator Drillo etterlyser at landslagsspilleren er mer direkte.

– Hvis jeg skal våge meg med en innvending mot Berge, er det at han ikke er skarp nok i pasningsspillet sitt. Han velger litt ofte den sikre løsningen. Det er veldig sjelden han slår en god gjennombruddspasning, sier Drillo.