Berisha og Vindheim med Europaliga-scoringer

Norsk scoringsfest i Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rangers-Rapid Wien 3-1
Malmö-Besiktas 2-0

Veton Berisha scoret Rapid Wiens ledermål borte mot Glasgow Rangers torsdag kveld.

Etter 41 minutter var nordmannen på rett sted til rett tid. Berisha bredsidet ballen enkelt i mål fra seks meter.

Scoringen var Berishas andre denne sesongen.

Rapid Wien kom brutalt ned på jorden igjen to minutter seinere. Alfredo Morelos regisserte et flott Rangers-angrep og var sist på ballen da hjemmelaget utlignet.

Seks minutter før slutt fikk hjemmelaget straffespark. James Tavernier var sikkert fra krittmerket. Helt på tampen la Morelos på til 3-1.

Vindheim scoret på Karius

Berisha var ikke den eneste nordmannen som tegnet seg på scoringslisten. Den tidligere Brann-spilleren Andreas Vindheim sendte Malmø i ledelsen hjemme mot Besiktas.

Vindheim kom på et av sine varemerke-løp langs høyresiden, og forsøkte opprinnelig å slå et innlegg inn i feltet. Ballen gikk imidlertid såvidt borti en motspiller, og fikk en endring i ballbanen på sin vei gjennom luften.

Dermed ble den Liverpool-utleide keeperen Loris Karius satt helt ut, og klarte ikke å unngå at ballen dalte inn over seg.

Vindheim var også sentral da Malmö doblet ledelsen. Nordmannen gikk i bakken og skaffet straffesparket som langt på vei avgjorde kampen snaut kvarteret før slutt. Fra elleve meter var Markus Rosenberg iskald, og satte 2-0 midt i nettet bak Karius.

– Jeg må vel innrømme at det var et innlegg. Men forsøker man ikke, så blir det ikke mål, sier bergenseren etter kamp.

– Et fantastisk publikum. Jeg spilte med frysninger hele kampen. Det er fantastisk å spille Europa-kamper her hjemme på Malmö Stadion. Vi slår Besiktas, og det tenkte vi da vi fikk gruppen. Her hjemme er alt mulig.