Hull i nettet skapte fullstendig kaos

Det ble kaotisk da Stjernen slo Storhamar på straffeslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar-Stjernen 1-2 (etter straffer)

Albin Lindgren sørget for at gjestene fra Fredrikstad gikk av isen med ledelse etter første periode.

Like før slutten av andre periode ble det imidlertid kontroverser i CC Amfi.

Stjernen trodde de hadde økt ledelsen til 2-0, men dommerne gikk inn for å se på video og dømte i stedet mål til Storhamar!

Hjemmelaget hadde nemlig fått pucken i mål like før Stjernens kontring, uten at det hadde blitt registrert på grunn av et hull i nettet.

Spillet gikk videre uten avblåsning og Stjernen kranglet inn en retur. Etter å ha sett på video dømte imidlertid dommerne mål til Storhamar.

Dermed ble Stjernens mål strøket mens Kjetil Martinsens utligning for Storhamar ble tellende.​

– Det er sjeldent det skjer, men det er soleklart mål. Da må de ta bort det målet som kommer i etterkant. Det var ingen protester for Stjernen. Det var så åpenbart og soleklart, sier TV 2s kommentator Dima Smirnov.

– Dette er ikke direkte uvanlig, det har skjedd i Sverige og i VM, men det skaper selvfølgelig kaos når det blir mål i andre enden rett etterpå.

Etter en målløs tredjeperiode måtte kampen avgjøres på straffeslag, og der var det østfoldingene som trakk det lengste strået. Stjernens Eirik Børresen satte inn den avgjørende straffen.

Storhamar er fortsatt plassert på 2. plass to poeng bak Vålerenga, mens Stjernen er tredje sist.

Smirnov mener sesongens Getliga er helt åpen.

– Vi så det tidligere i uken da Ringerike slo Vålerenga. Det er helt åpent denne. Alle slår alle. Man vet faktisk ikke hvem som er favoritter i år. Det er veldig kult, synes jeg.

Oilers vant

Stavanger Oilers har hevet seg etter tung start på sesongen og reiste hjem fra bortemøtet med tabelljumbo Manglerud Star med alle poengene. Robin Mathisen ga gjestene ledelsen i første periode, før David Morley doblet ledelsen fem minutter ut i den andre.

Mathias Trygg reduserte for hjemmelaget, men sekunder før andre periode var over økte Jonas Løvlie Djupjik til 1-3. Kampens siste mål satte Evan Allen inn for Manglerud Star da han fastsatte sluttresultatet til 2-3.

Stavanger Oilers ligger på 3.-plass med tre poeng opp til Vålerenga. Vålerenga har én kamp til gode på både Storhamar og Stavanger Oilers.

Oppgjøret mellom Frisk Asker og Lillehammer endte 3-4. Asker-laget ledet 2-1 etter første periode, men tapte andreperiode 0-2. Tredje periode endte 1-1 og dermed kunne gjestene fra Oppland reiste hjem med alle poengene.

(©NTB)