STOR BUNKE: Det var en voksen pengebunke Morten Jelsa fant i postkassen sin torsdag.
STOR BUNKE: Det var en voksen pengebunke Morten Jelsa fant i postkassen sin torsdag. Foto: Privat

sjokk-funn for tredje gang:

Trodde han fant skitne klær – fikk 500.000 i postkassa

Da styreleder i Varhaug IL, Morten Jelsa, sjekket postkassen torsdag ettermiddag, fant han en plastpose. I den lå det 500.000 kroner – og det er ikke første gang dette skjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morten Jelsa, styreleder i Varhaug IL på Jæren i Rogaland, fikk seg en overraskelse da han sjekket postkassen hjemme hos seg selv torsdag ettermiddag.

– Det lå en pose der med noe oppi. Først trodde jeg det var noen skitne klær som barna hadde glemt igjen et eller annet sted, men så oppdaget jeg hva det virkelig var, sier Jelsa til TV 2.

I plastposen lå 500.000 kroner fordelt på fem forskjellige konvolutter.

Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

Det er tredje gangen Jelsa opplever dette, og Varhaug IL har totalt fått 1,5 millioner kroner fra en hemmelig giver. Sist det skjedde var i 2016, før det i 2014, alle gangene til Jelsas private postkasse.

STYRELEDER: Morten Jelsa i Varhaug IL. Foto: Privat
STYRELEDER: Morten Jelsa i Varhaug IL. Foto: Privat

Øremerket

Pengene torsdag var øremerket med et maskinskrevet brev.

Jelsa tror giveren er en eldre kvinne, men vet ikke hvem det er.

– På brevet sto det at en brevdue hadde hvisket vedkommende i øret at Varhaug IL drømmer om å bygge en ny tribune. Giveren håper den nye tribunen vil være lett tilgjengelig for eldre, og foreslår at vi kan kalle den «Postkassen», sier Jelsa.

Han forteller at klubben har noen tegninger liggende, men at det så langt ikke har vært mulig å realisere den nye tribunen.

– Varhaug IL har et anlegg som er unikt i Norge for en klubb av vår størrelse. Det er mange som legger ned mye arbeid her, og å få ekstra penger gjør jo at handlingsrommet blir større, sier han.

Han ser ikke bort fra at den nye tribunen kan bli en realitet.

– Med mange dugnadstimer er det ikke umulig, sier han.

– Skjelven

Da Jelsa så hva som befant seg i konvolutten torsdag, ble han lettere skjelven.

– Jeg hadde nettopp kommet hjem fra jobb, så jeg spiste middag med familien før jeg satte meg i bilen og kjørte til banken. Det er rart å gå rundt med så mye penger, turen fra bilen til banken ble relativt raskt tilbakelagt, sier han.

I banken bød den store kontant-bunken på en liten utfordring.

– Bankene er jo ikke vant til å ha så mye kontanter, det var for mye for tellemaskinen de hadde der. To ansatte måtte komme for å telle pengene, som ble lagt rett i et hvelv, sier han.

Han setter stor pris på at en anonym giver nå har gitt klubben 1,5 millioner kroner over en periode på fire år.

– Det er klart det er kjekt, for denne giveren heier på oss og følger med på det vi gjør. Det er mange som gjør en stor jobb for klubben, sier han.