Iversen: – Rosenborg har ingenting i Europa å gjøre

TV 2-ekspert Steffen Iversen mener tapet mot RB Leipzig viser at Rosenborg ikke har noe i Europa å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RB Leipzig sparte mange av sine beste spillere, men fikk likevel gjøre som de ville mot et tannløst Rosenborg-lag.

Gjestene fra Tyskland vant enkelt 3-1 på Lerkendal – uten å måtte anstrenge seg noe voldsomt.

Se hvordan Rosenborg tapte øverst!

TV 2-ekspert Steffen Iversen og tidligere RBK-spiss mener resultatet viser at Rosenborg ikke har noe å gjøre i Europa.

– Det var en tøff kamp for Rosenborg. RB Leipzig er godt lag, men de hvilte mange av sine stjernespillere. De spiller i en annen liga og på et høyere nivå enn Eliteserien. For øyeblikket burde ikke Rosenborg vært i Europa, det ser vi når vi ser forskjellene på lagene her, slo Steffen Iversen fast overfor TV 2 Sporten etter kampslutt.

Rosenborgs trener Rini Coolen stod rett ved siden av Iversen da den tidligere spydspissen kom med uttalelsene.

Irritert Coolen
Han var sterkt uenig med den tidligere RBK-spissen.

– Vi hører hjemme i Europa, men vi må jobbe med å tilpasse oss nivået. Vi savnet fem spillere i kveld, og de fem spillerne er ikke lette å erstatte. Dette merker vi, men vi har definitivt noe å gjøre på dette nivået. Jeg sier ikke at resten av spillerne ikke er gode nok, men vi må opp på et høyere nivå, og det nivået vi vil være på. Men det krever mye hardt arbeid, sa en tydelig irritert Coolen.

Coolen mente Rosenborg ikke var i nærheten av å matche motstanderens prestasjoner.

– Spillerne gjorde alt de kunne, men vi har litt problemer i ulike posisjoner og savner kvaliteter i ulike posisjoner, oppsummerte han.

– Vi var ikke i nærheten
Kaptein Mike Jensen innrømmet at Rosenborg ikke var i nærheten mot RB Leipzig.

– Vi vet at RB Leipzig sparte sin beste spillere, og vi må bare erkjenne at vi ikke var på nivå med RB Leipzig, sa dansken til TV 2 Sporten.

– TV 2-ekspert Steffen Iversen mente Rosenborg ikke har noe i Europa å gjøre?

– Det får Steffen ha sin mening om. Vi kom ikke ut i Europa etter loddtrekning to år på rad. Men vi er et stykke unna der listen ligger for de beste i Europaligaen, svarte midtbanespilleren.

Han ville ikke være med på at Rosenborg har vært preget av et for tøft kampprogram.

– Vi skal være slitne etter en slik kamp. Men RB Leipzig var «all over the place». Det handlet stort sett om 70 minutter med press og forsvarsspill, dekke rom og prøve å vinne ballen for oss. Vi var ikke i nærheten, konkluderte han.

Småskadet Jebali
Rosenborgs målscorer i nederlaget, Issam Jebali, røpet overfor TV 2 Sporten at han pådro seg en skade i kampen.

– Jeg følte meg litt sliten før kampen, det har vært en tøff måned med mange kamper. Jeg kjente en hamstring-skade, men forhåpentligvis blir jeg klar til søndagens kamp, sa han til TV 2.

– Jeg vet ikke om jeg rekker kampen på søndag, jeg må sjekke med det medisinske apparatet. Jeg skal på sjekk på fredag, så får vi ta det fra det, opplyste Jebali.

​I den andre kampen i gruppe B vant Salzburg hjemme mot Celtic. Østerrikerne leder dermed gruppa med seks poeng, mens Leipzig og Celtic har tre poeng hver.

Neste kamp i europaligaen spilles 25. oktober. Da skal Rosenborg spille borte mot Salzburg, mens Celtic tar turen til Leipzig.