ÅSTED: Politiet avfyrte skudd mot den 18 år gamle gjerningsmannen på sentralbanestasjonen midt i Trondheim sentrum.
ÅSTED: Politiet avfyrte skudd mot den 18 år gamle gjerningsmannen på sentralbanestasjonen midt i Trondheim sentrum. Foto: Alley, Ned / NTB Scanpix

Derfor skjøt politiet dobbeltdrapsiktet 18-åring midt i Trondheim sentrum

17. september ble to afghanske ungdommer drept i en leilighet i Trondheim sentrum. Den antatte drapsmannen ble under pågripelsen skutt av politiet. Nå har Spesialenheten konkludert med hvorfor det ble løsnet skudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum ble 19 år gamle Nasratullah og 17 år gamle Reza drept etter en voldsepisode.

De kom til Trondheim som enslige mindreårige flyktninger fra Afghanistan, og hadde nylig fått innvilget opphold i Norge.

– Ingen konflikt

Den dobbeldrapssiktede, en 18 år gammel afghansk mann, kom til Trondheim kun én liten måned før drapet.

De tre ungdommene kjente til hverandre, men kommunen opplyste i ettertid at det ikke var noen kjent konflikt mellom de tre.

Da politiet rykket ut til leiligheten fant de tre hardt skadde ungdommer. Én ble erklært død på stedet, og den andre ble fraktet til sykehus, men døde kort tid etterpå.

Den tredje ble lagt inn på St. Olavs hospital med alvorlige skader, men ble senere skrevet ut fra sykehuset.

Konklusjon

Den drapssiktede mannen rømte fra stedet. Etter en halvtime ble han skutt i foten av politiet midt i Trondheim sentrum. Tidligere har politiet forklart at 18-åringen forsøkte å skade seg selv.

Spesialenheten for politisaker ble rutinemessig koblet inn i saken. De har nå kommet med sin konklusjon.

– Det som er det mest trolige hendelsesforløpet er at den drapssiktede brukte en kniv og stakk seg selv gjentatte ganger i mageregionen. Politiet løsnet i forbindelse med dette skudd, og det var for å begrense alvorlige skader som mannen var i ferd med å påføre seg selv, sier leder for Spesialenhetens etterforskningsavdelingen i Midt- og Nord-Norge, Halvor Hjelm-Hansen, til Adresseavisen (Bak betalingsmur).

Spesialenheten vil senere ta stilling til hvordan dette skal vurderes påtalemessig, ifølge Adressa.

Tore Angen, som forsvarer den drapssiktede 18-åringen sier til avisen at klientens selvskading så langt ikke har vært direkta tema i løpet av de to poltiavhørene som er gjennomført.

18-åringen er foreløpig varetektsfengslet siktet for to forsettlige drap.