Carl I. hagen i «kjør sakte»-demonstrasjon:

– Det blir et raseri uten like

I mars 2019 vil det komme 53 nye bomstasjoner i Oslo og Akershus. Torsdag kjørte et tusentalls demonstranter i 15 km/t fra Olavsgård i Akershus til Oslo Sentrum – inkludert tidligere Frp-formann Carl I. Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken åpnet de 38 nye bomstasjonene på Nord-Jæren i Rogaland. Flere aksjonsgrupper har demonstrert og dagen før ble flere av stasjonene utsatt for hærverk.

Torsdag demonstrerte et tusentalls folk på E6 fra Olavsgård i Akershus til Oslo sentrum, i en kjør sakte-aksjon.

En av dem som deltok var Frp-veteran Carl I. Hagen. Han mener det hjelper med en slik massiv protest.

– De som demonstrerer er rasende fordi pengene ikke går til veier, men til kollektivtrafikktiltak. Bilistene må betale for de som ikke kjører bil. Det er helt meningsløst, sier Carl I. Hagen til TV 2 i 14 km/t på vei til Oslo.

TV 2s reporter Johannes Morland som sitter på i bilen forteller at demonstrantene sto på bilhornet i sinne ved Olavsgård før de begynte å kjøre. Han forteller at køen av biler er på mange kilometer.

– Betaler dobbelt

Hagen mener bilistene må betale dobbelt med de nye bomstasjonene.

– Bilistene betaler allerede 60 milliarder årlig i bilavgifter. De betaler allerede omtrent det som brukes på veibygging, så det blir dette blir en dobbelbetaling når de da i tillegg må betale for de som ikke bruker veiene. Det synes jeg er urettferdig, sier han.

Etter det enorme raseriet i Rogaland den siste uka, tror han ikke det blir noe mindre når Oslo og Akershus innfører 53 nye bomstasjoner i mars 2019.

– Det kommer til å bli et raseri uten like. jeg går ut i fra at folk da begynner å tenke på hvilken stemmeseddel de skal bruke ved kommunvalget neste år, sier Frp-veteranen.

– Synes du det er ubehagelig at antall bomstasjoner øker så mye mens Frp sitter i regjering?

– Ja, det er jeg veldig irritert på. Men det skyldes jo fordi det er flertall lokalt. Når alle steder har lokale politikere som ønsker bomstasjonene, så lytter Stortinget til dem. Derfor er det de lokale politikerne som har gått inn for bomstasjoner og bompenger som bør kastes, avslutter Hagen.